28.03.2024 21:08:38
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ercoşkun, Bolu Meclisine Seslendi..

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ'nün darbe girişimi ile gerçekleştirdiği katliamları yurtdışında anlatmak üzere gittiği Avrupa'dan döndü ve Bolu'ya gelerek İl Genel Meclisi'nin AK Parti ve CHP sıralarına seslendi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET04 Ekim  2016 Salı - 16:38
Milletvekili Ercoşkun, Yenikapı ruhuyla Meclis'e seslendi
"Siyasi kaygılardan uzak, hızlı adımlar atmalıyız"
Ercoşkun, Yenikapı ruhunu yaşattığı konuşmasında, farklı siyasi partilerden oluşan sıralara hedefler doğrultusunda siyasi birliktelik çağrısında bulunarak, "İl Özel İdaresi'nin 1 lira fazla gelir edebilme noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Bu hedefi daha da ileri taşıyabilmek için siyasi kaygılardan sıyrılıp, korkmadan inisiyatif alıp, somut ve hızlı adımlar atmamız lazım" dedi.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile gerçekleştirdiği katliamları yurtdışında anlatmak ve Türkiye'nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğinin iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamak üzere gittiği Belçika'dan yurda döndü. Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'deki yoğun temasları sonrası oluşan ilk fırsatta Bolu'ya gelen Milletvekili Ercoşkun, Yaşar Yüceer'in Meclis Başkanlığı'nı yaptığı İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti ve Meclis'in Ekim Ayı ilk oturumuna konuk oldu. Oturum esnasında Milletvekili Ercoşkun, kürsüye davet edilmesi üzerine Meclis'te AK Parti ve CHP sıralarına seslendi.

"İl Özel İdaresi'nin Gelir Artışı Sağlamak İçin Ciddi Çalışmaları Var"
Milletvekili Ercoşkun, selamlama konuşmasının ardından farklı siyasi partilere mensup sıralardan oluşan Meclis'e şöyle seslendi: "Bolu'nun her köşesinde birçok işi birlikte yürütüyoruz. İl Özel İdaresi'nin gelir noktasında bir merkezden aldığı pay var. Bu kaynağa farklı bakanlıklardan ek kaynaklar sağlıyoruz. Bir de İl Özel İdaresi'nin kendi oluşturduğu gelirler var. Bu noktada 1 lira fazla gelir edebilme noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini düşünüyorum.
Nasıl kendi mülkümüzü, kendi kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek istersek, aynı hassasiyeti İl Özel İdaresi içinde göstermemiz lazım. Bu manada sadece merkez de değil, ilçelerde de önemli girişimler söz konusu. Örneğin Mudurnu'da, Göynük'te ve Seben'de termal tesis projeleri, yine Gerede'de Arkut projesi... Bu bölgeler müthiş boyutlarda turizm gelişme alanlarını bünyesinde bulunduruyor.
İşte bu girişimler neticesinde İl Özel İdaresi'nin gelirleri fazla olacak ki, merkezi bütçeden gelen kaynakların üzerine bir şeyler koyabilelim. Bu sayede de Türkiye'deki 81 vilayet arasından farklı bir şekilde sıyrılabilelim. Bir hedef olmalı ve bu hedef doğrultusunda rutinin dışına çıkmayı başarabilelim.

"Biz Kimseyi Ayrıştırmıyoruz, Ötekileştirmiyoruz. Amacımız Halka Hizmet!"

6-7 seneden beri her bir araya gelişimizde Karacasu'daki termal alanları konuşuyoruz. Aynı şekilde belediye alanındaki binamızı konuşuyoruz. Yine Kardelen Sineması'nı binası kaç yıldan bu yana konuşuyoruz. Bu noktalarda siyasi kaygılardan sıyrılıp, somut ve hızlı adımlar atmamız lazım. Siyasi kaygıdan kastım şu; İl Genel Meclisi çatısı altında şu anda hem iktidar, hem muhalefet partisi mensubu arkadaşlarla bir aradayız. Bir şey yapacaksak, bunu hep birlikte yapacağız. Zaten bizler iktidar ve muhalefet diye kimseyi ayrıştırmıyoruz. Bir iş yapıldığında eleştiriler olur, eleştirenlerde muhakkak olacaktır. İş yapılırsa yanlış yapılır. İş yapılmazsa yanlış olmaz. Biz korkmadan, inisiyatif kullanıp adım atacağız. Bugün Kardelen Sineması binası yerine oluşturulacak proje olur, yarın başka projeler olur. Hatırlarsınız, geçmişte Gerede'deki eski bir otel yıllarca enerjimizi tüketti.
Buna ne gerek var? Ani bir karar verip, uygulamamız lazım. Oluşabilecek bir yanlışa da hep beraber sahip çıkıp, yanlış düzeltme yoluna gidilmeli.
Kardelen Sineması binası yerine hayata geçecek proje İl Özel İdaresi'ni gelir bakımından uçuracak, çok büyük gelirler kazandıracak bir proje değil ama özel mülkiyet olsaydı ciddi gelir getirebilecek bir yer. Projeye dair gelir tahmininin ortaya konması lazım. İdareden ricam, 'Burada ne kadar gelir hedefleniyor?' sorusunun yanıtını ortaya koymasıdır. Gelir hedefinin ortaya konulması halinde, İl Genel Meclisi üyesi tüm arkadaşlarımız değerlendirme yapma imkanı bulur. İl Özel İdaresi'nin tüm kaynaklarını tekrar değerlendirmek önümüzdeki süreçte önemli bir önceliğimiz olmalı."
Milletvekili Ercoşkun, "Hepinize teşekkür ediyor, Meclis'imizi uyumlu çalışmalarından dolayı da tebrik ediyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Ercoşkun'un Meclis Ziyareti Sosyal Medyada Da Geniş Yer Buldu
Ercoşkun, siyasi birliktelik çağrısı verdiği mesajları Meclis sıralarından alkışlarla karşılandı. Konuşmaları sonrası Meclis oturumunun devamını üyelerle birlikte Meclis sıralarında takip eden Ercoşkun, oturum sonrası, yerel ve ülke gündemine dair üyelere değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaret sonrası Meclis üyelerinin Milletvekili Ercoşkun'la sıcak ve samimi görüntüleri objektiflere yansırken, gün boyu sosyal medyada yer bulan kareler takipçilerinde büyük beğenisini topladı.
Ercoşkun, İl Genel Meclisi ziyareti sonrası parlamento çalışmalarını sürdürmek üzere Başkent'te gitti.



 

YAZARLAR

Tamamı