28.03.2024 16:10:09
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ercoşkun, Komisyon Başkanlığına Seçildi

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı'na son şekli vermek üzere kurulan alt komisyona, AK Parti sıralarının yanı sıra CHP'li ve MHP'li Milletvekillerinin de oy birliği ile Komisyon Başkanlığı görevine seçildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET28 Nisan  2016 Perşembe - 23:55
Ercoşkun, Patent Yasası Alt Komisyon Başkanlığına oybirliği ile seçildi.
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi Komisyonu Başkanlığı sonrası bir önemli görev daha üstlendi. Ercoşkun bu kez aktif üyesi olduğu Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu çatısı altında Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı'na son şekli vermek üzere kurulan alt komisyona CHP'li ve MHP'li milletvekillerinin oy birliği ile Komisyon Başkanı olarak görevlendirildi.
ERCOŞKUN'DAN TEŞEKKÜR
AK Partili milletvekillerinin yanı sıra CHP ve MHP'li milletvekillerinin de oylarını alarak Komisyon Başkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ercoşkun, teveccühlerinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a ve komisyon üyelerine teşekkür etti.

Önümüzdeki günlerde, iş dünyasının yasalaşmasını heyecanla beklediği Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı'nı görüşecek komisyonda üye parlamenterlere başkanlık yapacak olan Ercoşkun, kanun tasarısı hakkında bilgiler verdi.
“MARKALAŞMAK DAHA DA KOLAYLAŞACAK”
Ercoşkun, kanun ile marka tescil süreçlerinin basitleştirilerek kısaltılacağını da ifade etti. Kanunla uluslararası anlaşmalara ve AB'ye uyum sağlanmasını hedeflediklerini dile getiren Ercoşkun, tescilli markaların piyasada daha etkin kullanımına yönelik düzenlemeler yapıldığına işaret etti.
Ercoşkun, “Sınai Mülkiyet Kanunu ile marka tescil süreçleri basitleştirilecek, kısaltılacak ve markalaşmak kolaylaşacak. Tescilli markaların piyasada daha etkin kullanımına yönelik düzenlemeler hayata geçecek” dedi.


 

YAZARLAR

Tamamı