27.04.2024 06:21:39
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ercoşkun O Anları Anlattı!

Ercoşkun, Meclis'teki bombalı saldırı anlarını işte bu tüyler ürperten ifadelerle anlattı. "Bombalı saldırı sırasında milletvekili arkadaşlarımızla genel kurul salonundaydık. Abdestimizi aldık, hazırlığımızı yaptık Gazi Meclisi gibi patlamaların gölgesinde çalıştık” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET16 Temmuz  2016 Cumartesi - 22:23
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, paralel örgüt mensubu askerlerin kanlı darbe girişimiyle süren geceyi bombalı saldırıların hedefi haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçirdi. Ercoşkun, saldırılar sonrası Meclis Genel Kurul Salonu’nda kendisine uzatılan mikrofonlar aracılığıyla, bombalı saldırı anını tüm Türkiye’ye tüyler ürperten ifadelerle anlatarak, “Bombalı saldırı sırasında milletvekili arkadaşlarımla Genel Kurul Salonu’ndaydık. Abdestimizi aldık, hazırlığımızı yaptık, her şeyi göze alarak çalışmaya koyulduk. Tanklar Meclis kapısına dayandığında bile gözümüzü bir an olsun kırpmadık. Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Meclisimiz Polatlı’dan top sesleri gelirken nasıl çalıştıysa, bombalı saldırı sırasında, milletimizin emanetine sahip çıkmak için bizlerde aynı duygularla çalıştık” dedi.
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, paralel örgüt mensubu askerlerin kanlı darbe girişimiyle süren geceyi bombalı saldırıların hedefi haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçirdi. Ercoşkun, bombalarla sarsılan ve sabahın ilk ışıklarına dek net bilgi alınamayan Meclis Genel Kurul Salonu’nda yaşananları, sabahın ilk ışıklarında Meclis’e çıkartma yapan gazeteciler aracılığıyla tüm Türkiye’ye anlattı.
“Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Meclisi, hangi duygularla çalıştıtsa, bizde aynı duygularla çalıştık"
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, kendisine uzatılan Haber Türk mikrofonları aracılığıyla, TBMM’yi hedef alan ve sabahın ilk ışıklarına dek süren bombalı saldırı anlarını tüyler ürperten ifadelerle milyonlara anlatarak, şöyle konuştu: “İstanbul’da boğaz köprüsünün askerlerce trafiğe kapatılması sonrası, durumun farkına vardık. Hemen evden ayrılıp AK Parti Genel Merkezimize gittim. Arkadaşlarımla birlikte abdest aldık. Ardından genel merkezimizin isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldik ve Genel Kurul Salonu’ndaki yerlerimizi aldık.
Bombalı saldırı sırasında milletvekili arkadaşlarımızla genel kurul salonundaydık. Kurtuluş Savaşı sırasında, Gazi Meclisimiz Polatlı’dan nasıl top sesleri gelirken çalıştıysa, milletimizin emanetine sahip çıkmak için bombalı saldırı sırasında Meclis Genel Kurul Salonu’nda aynı duygularla çalıştık. Bombanın infilakı Meclis’imizin Genel Kurul Salonu’nun hemen yakınında gerçekleşti. Ciddi sarsıntılar yaşadık. Oluşan yoğun toz nedeniyle Genel Kurul Salonu’ndan milletvekili arkadaşlarımızla uzaklaştık.
AK Parti, CHP ve MHP milletvekili arkadaşlarımız arasında o anlarda inanılmaz bir birlik ve beraberlik vardı. Hep beraber müthiş bir dayanışma çerisindeydik. Milletimiz şu söyleyeceğimi çok iyi anlayacaktır ki; Her şeye hazırlıklı olarak, abdestimizle bekledik. Kimse bir an dahi gözünü kırpmadı. Üzerimize düşeni yapmak üzere kararlılıkla Meclis’te durduk. Hala da duruyoruz, duracağız da.”
“Medeniyet Tarihimizdeki en alçak ve en hain saldırıyla karşı karşıyayız"
Ercoşkun, Haber Türk mikrofonları aracılığıyla milyonların nefeslerini keserek izlediği o anlardaki ifadelerinde ayrıca, şunları söyledi: “Terör vahşetini aratmayan bir darbe girişimiyle ülkemiz karşı karşıya kaldı. 3000 yıllık medeniyet tarihimizde, daha önce hiç karşılaşmadığımız derecede, alçakça ve haince bir saldırıyla karşı karşıyayız. İlk andan itibaren milletin temsilcileri olarak bize verilen emanetin hakkını verebilmek için, seçim bölgelerinde olan milletvekilleri milletimizle birlikte, Ankara’da olan arkadaşlarımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletin iradesine sahip çıkmak için bir duruş sergiledi.
Genelkurmay içerisinden halen bir ateş söz konusu. Genelkurmay’dan çıkan tanklar zaman zaman halka ateş açıyor. Bu daha önce hiç yaşanmamıştı. Tanklar zaman zaman araçların üzerinden geçti. Maalesef bu alçaklığa indiler.”
“Milletimiz Meydanlarda Bir Destan Yazdı"
Ercoşkun, açıklamalarının son bölümünde, darbe girişimi karşısında Türk milletinin meydanlara inerek gösterdiği tepki karşısında Meclis’te duygulu anlar yaşadığını söyledi. Ercoşkun, büyük bir birliktelikle Türk Milleti’nin demokrasiye sahip çıktığını ifade ederek, “Milletimiz tüm katmanlarıyla milli iradeye sahip çıktı. Ve belki de bin yılda aşılamayacak bir merhaleyi kenetlenerek bir gece de aşmış oldu. Dolayısıyla bu milletimizin birliği ve beraberliği için önemli bir dönüm noktasıdır. Meclis’te tezahür eden AK Parti-CHP-MHP’li milletvekilleri, grup başkanvekilleri ve Meclis Başkanı’nı da mesajlarıyla gerekli yanıtı verdi. Milletimiz bir destan yazdı” diye konuştu.
Ercoşkun, ayrıca, bombalarla sarsılan Meclis’in ve Meclis’teki milletvekillerinin son durumunu sosyal medya Facebook’taki kişisel sayfası aracılığıyla gerçekleştirdiği canlı yayın görüntüleriyle de takipçileriyle paylaştı.



 

YAZARLAR

Tamamı