18.04.2024 19:43:30
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ercoşkun'un Avrupa harekatı sürüyor

Milletvekili Ercoşkun, FETÖ'nün hain yüzünü anlatmak üzere başlattığı Avrupa çıkartmasının ikinci ziyaretini İspanya'ya gerçekleştirdi. Ercoşkun, İspanya'nın Barcelona kentinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, İşadamları ve gazetecilere Türk heyeti adına seslenerek, FETÖ'nün kanlı darbe girişimini gözler önüne serdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET12 Ekim  2016 Çarşamba - 14:43
Ercoşkun, FETÖ'nün hain yüzünü bu kez İspanya'da anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'de FETÖ karşıtı söylemleriyle Türk Milleti'ni gururlandıran konuşmaları sonrası, TBMM Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un beraberindeki milletvekilleri ile birlikte Avrupa'ya başlattıkları harekat tüm hızıyla devam ediyor.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile gerçekleştirdiği katliamları yurtdışında anlatmak ve Türkiye’nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğinin iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamak üzere, Avrupa'nın başkenti Belçika'nın Brüksel kentindeki temaslarının ardından İspanya'nın Barcelona kentine gitti. Avrupa çıkartmasının ikinci durağında Milletvekili Ercoşkun'a, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan eşlik etti.
Ercoşkun ve beraberindeki milletvekilleri Barcelona'daki kritik mesai de sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, ülkenin önde gelen işadamları ve gazeteciler ile bir araya geldi.

"MÜTTEFİK ÜLKELER İLE İSTİŞAREDE BULUNMAK İSTİYORUZ"

Ercoşkun, Barcelona'da düzenlenen toplantıda Türk heyeti adına konuşarak, şunları söyledi: "Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi komite toplantıları için Barcelona'dayız. Bugün iktidar partisini temsil eden iki milletvekili ve muhalefet partisini temsil eden bir milletvekili ile birlikte sizlerin karşısındayız. Son dönemde, Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa oldukça önemli olaylarla karşı karşıya. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi tarihimiz boyunca yaşadığımız en önemli olaylardan bir tanesi.
Bu akşam hem 15 Temmuz'da yaşananlar, hem de 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin dostları ve müttefikleri ile olan ilişkileri noktasında sizlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz."
ERCOŞKUN, O VAHŞET GÖRÜNTÜLERİNİ İSPANYOLLARA DA İZLETTİ
Ercoşkun, bu açıklamalarının ardından, 15 Temmuz gecesi sabahında cep telefonu ile çektiği ve Facebook'taki kişisel sayfasında canlı olarak yayınladığı video görüntülerini, daha önceki ziyaret durakları Fas, Ürdün ve Belçika'da olduğu gibi, İspanya'daki toplantı katılımcılarına da izletti. Ercoşkun'un Meclis'te yaşanan vahşeti gözler önüne serdiği görüntüleri İspanyollar adeta nefeslerini tutarak izledi. Ercoşkun'un "İktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileri olarak birçok konuda farklı düşünüyoruz, fakat 15 Temmuz ve FETÖ konusunda toplumsal bir mutabakatımız var" sözleri büyük takdir topladı. Türk heyetinin İspanya ziyaretine ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından TV 8 kanalı ekranda geniş yer ayırdı.




 

YAZARLAR

Tamamı