28.03.2024 22:13:07
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

FEN LİSESİ ONAYLANDI!

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede'ye Fen Lisesi ve Zabıt Katipliği Bölümü'nün açılmasının onaylandığı müjdesini verdi. Gerede'ye Fen Lisesinin yanı sıra, ihtiyaç haline gelen Adalet alanında Zabıt Katipliği Bölümü de açılacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT11 Şubat  2015 Çarşamba - 01:10
GEREDE'YE FEN LİSESİ VE ZABIT KÂTİPLİĞİ BÖLÜMÜ ONAYLANDI
AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede’ye Fen Lisesi açılmasının onaylandığı müjdesini verdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın olur yazısı ile Gerede’ye Fen Lisesi açılması kararı verildi.
Geçtiğimiz hafta AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ve Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin’le bir takım görüşmeler neticesinde Gerede Arkut Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesine dönüştürülmesi konusunda uygun görüşler alınmıştı. Bu hafta da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın olur yazısı ile Gerede’ye Fen Lisesi açılması kararı verildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; “Gerede’nin ihtiyacı haline gelen Fen Lisemizi nihayet İlçemize kazandırmış bulunmaktayız. Gerede Arkut Anadolu Lisesi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren kapatılarak Fen Lisesine dönüştürülmesi, Birinci yabancı dilinin İngilizce olması, Gerede Fen Lisesi olarak adlandırılması, 4 şube kurulması ve her şubede 30 olmak üzere 120 öğrenci alınması, öğretim ve pansiyon binasının donatımının Destek Hizmetler Genel Müdürlüğünce karşılanması yapılacaktır. Böylelikle yeni öğretim yılında hizmet verecek olan Gerede Fen Lisesi’nin İlçemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
Zabıt Kâtipliği Bölümü de onaylandı.

Gerede’de ihtiyaç haline gelen Adalet alanında Zabıt Kâtipliği Bölümü de Ramazan Dede Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bünyesinde açılması onaylandığını ifade eden Milletvekili Fehmi Küpçü; “Adalet Bakanlığının memur olarak Zabıt Kâtibi alımlarında bu bölüm mezunlarına öncelik tanıması nedeniyle son yıllarda önemi artan Zabıt Kâtipliği bölümünün de hayırlı olmasını temenni etti.
/

 

YAZARLAR

Tamamı