25.04.2024 08:13:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Feromon Tuzak Asımı..

Dişi böcekler erkek böcekler tarafından kolay bulunabilmek ve çiftleşmek için vücutlarından bir koku sağılar. Bu kokuya ''feromon'' adı verilir. Feromon tuzaklar ile; Elma İç Kurt'u, Akdeniz Meyve Sineği, Kiraz Sineği, Sirke Sineği gibi zararlılarla mücadele ediliyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL18 Nisan  2018 Çarşamba - 01:15
Biyoteknik Mücadele Nedir?
Zararlıların üzerinde etkili olan bazı yapay veya doğal maddeleri kullanarak normal özelliklerini bozmak suretiyle uygulanan yöntemlere ''biyoteknik Yöntemler'' denir.
Nasıl Yapılır?
Feromon tuzak sistemleri veya cezbediciler, yumurtlamayı engelleyiciler, kısırlaştırıcılar, böcek gelişmesini engelleyiciler ve kısır böcek salma yöntemi gibi bazı doğal veya sentetik bileşik ya da yöntemler kullanılarak yapılır.

Feromon Nedir?
Dişi böcekler erkek böcekler tarafından kolay bulunabilmek ve çiftleşmek için vücutlarından bir koku sağılar. Bu kokuya ''feromon'' adı verilir. Feromon kokusu yapay olarak üretilip ''yayıcı'' denen ve genellikle polietilenden üretilen araçların içine doldurulur. Feromonlarla zararlıların mücadele popülasyon yoğunluğunu saptamada veya ilaçlamaya karar vermede dolaylı yoldan yararlanılır.



YAZARLAR

Tamamı