29.03.2024 17:49:42
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Festival Tarihi Belirlendi

Bolu 33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinin ilk toplantısı Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan Bulut'un Başkanlığında Belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi. 33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali tarihi 4 - 5 Ağustos 2018 olarak belirlendi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR13 Ocak  2018 Cumartesi - 15:43
Festival Tarihi 4 - 5 Ağustos 2018 Olarak Belirlendi
Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu 33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Festivalin 4 - 5 Ağustos 2018 de yapılması planlandı.
Toplantıya Kaymakamlık Temsilcisi Abdurrahman Elarslan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Temsilcisi Zekiye Tütüncü Aydın, Belediye Meclisi Temsilcisi Ö.Özgür Özalp, Belediye Temsilcisi Mukadder Aksoy, AİBÜ Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu Temsilcisi Öğretim Görevlisi Berker Çiftçi, AİBÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Temsilcisi Öğretim Görevlisi Osman Çavuş, Esnaf ve Sanatkarlar odası temsilcisi Burhan Eröz, Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Yavuz, TAŞPAKON Başkanı Gökhan Tufan, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Doğan, ASOMDER Temsilcisi Fuat Bayram ve Tugay Kabasakaloğlu katıldı.

Toplantıda Aşçı Federasyonları ve Dernekler her yıl kalitesini bir üst seviyeye çıkaran festivalin hazırlıkları ile ilgili bilgi alışverişi yapıtılar. TAŞPAKON Başkanı Gökhan Tufan, “32. Festivale 60 mutfak ile katıldık. Bu yıl düzenlenecek olan 33. Festivale ise 66 kent mutfağını getireceğiz. Festivale en az 10 ülkenin katılım sağlayacağı bekliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Turhan Bulut toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Toplantı fevkalade olumlu bir havada geçti. Son iki festivalde Türk Mutfağı adına 60 kentin katılım göstermesi yöresel lezzet ve tatların zirvesi yapmasına neden oldu. 33. Festivale 66 kentle birlikte, o kentlerin Belediye Başkanları da katılacak. Dünya mutfakları festivale damga vuracak. En az 10 ülkeden katılım olacağını sanıyorum. Ülkelerini temsil eden aşçıların katılımları ile ilk defa uluslararası formatında aşçılar festivalini gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulunun 2018 yılı ilk toplantısında 33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali tarihini 4 - 5 Ağustos 2018 olarak belirledi.





YAZARLAR

Tamamı