16.04.2024 22:30:24
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Fidan Sekretarya İşlerini Yürütecek

Şura üyesi olmamasına rağmen Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Geredeli Ali Fidan, YAŞ'ın sekretaryasının Milli Savunma Bakanlığı'na devredilmesi nedeniyle, toplantıya katıldı. Fidan toplantının sekretarya işlerini yürütecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL03 Ağustos  2017 Perşembe - 15:24
YAŞ’IN SEKRETERYASI GEREDELİ ALİ FİDAN OLDU
YAŞ üyesi olmadan toplantıya katılan tek isim Geredeli MSB Müsteşarı ilk sivil orgeneral Ali Fidan oldu.
Bazı bakanların ilk defa katıldığı şura toplantısında bazı isimler ise yeni görevleriyle masadaki yerini aldı. Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise toplantıya ilk defa katıldı.
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ toplantısına Geredeli Türkiye’nin ilk sivil orgenerali MSB Müsteşarı Ali Fidan’da katıldı.
Geredeli Ali Fidan’ın da katılım sağladığı Yüksek Askeri Şurada 2017 YAŞ kararları açıklandı. YAŞ kararları tam listesi ve YAŞ kararları sonrası TSK yeni komuta kademesi belli oldu.
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ toplantısı 4 saat sürdü. Toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları değişti. Milli Savunma Bakanlığı tarafından, bir üst rütbeye yükseltilen ve görev süresi uzatılan askerlere ilişkin detaylar paylaşıldı. YAŞ’ta alınan kararlar, yeni komuta kademesi ve terfi listesinin açıklaması geldi.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal’ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün Hava Kuvvetleri Komutanlığına 30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere atandığını bildiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Yüksek Askeri Şura 2017 yılı Olağan Toplantısı’nda alınan diğer kararlara ilişkin ayrıntılar, Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayınlanacaktır. Bir üst rütbeye yükselen ve görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin millete, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARI 2017
Yüksek Askeri Şura toplantısı kararlarına göre, 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları karara bağlandı.
Buna göre, 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. Kararla 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı.
Açıklamada, “Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin aziz milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz.” ifadelerine yer verildi.
YAŞ TARİHİNDE İLK KEZ OLDU
Başbakan Yıldırım’ın Yüksek Askeri Şura sürerken yaptığı konuşma hakkında basına bilgilendirme geldi. Bu ilk kez oluyor.
Başbakan Binali Yıldırım, başkanlığını yaptığı kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının açılışında bir konuşma yaptı. Yıldırım, “Geçen yıl ağustos ayında başlattığımız mücadelede güvenlik güçlerimizin tam bir kordinasyon ile yaptığı çalışma gerekli sonucu vermiştir. Mücadele çok anlamlı bir seviyeye gelmiştir” dedi. Türkiye’nin sadece bir terör örgütüyle değil eşzamanlı olarak üç terör örgütüyle mücadeleyi sürdürdüğünü belirten Yıldırım bunları PKK, DEAŞ ve FETÖ olarak sıraladı.

YAŞ ÜYESİ OLMADAN TOPLANTIYA KATILABİLEN TEK İSİM
Bazı bakanların ilk defa katıldığı şura toplantısında bazı isimler ise yeni görevleriyle masadaki yerini aldı. Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise toplantıya ilk defa katıldı.
Şura üyesi olmamasına rağmen Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Ali Fidan da, YAŞ’ın sekretaryasının Milli Savunma Bakanlığı’na devredilmesi nedeniyle, toplantıya katıldı. Fidan toplantının sekreterya işlerini yürütecek.





YAZARLAR

Tamamı