26.04.2024 19:58:42
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Geredeli den Anlamlı Davranış

Bolu Geredeli hemşehrimiz mobilya ustası Nihat Çelik'ten anlamlı ve örnek davranış. Ahşaptan yaptığı oyuncakları çocuklara hediye ediyor. Çelik, "Kamyon, araba her şey var. Uçağı hem erkek çocukları hem de kız çocukları oynayabilsin diye yaptım. Farklılık olsun istedim. Uçağı boyayarak da vakit geçirebilirler" dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR21 Nisan  2020 Salı - 02:18
Evde Kalan Çocuklara Ahşaptan Oyuncaklar Yaptı
Bolu Geredeli hemşehrimiz Mobilya ustası Nihat Çelik, Koronavirüs önlemleri kapsamında okullara ara verilmesi ve çocukların evden çıkamaması nedeniyle çocukların oynayabileceği ahşaptan uçak yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 Mart'tan itibaren okullara ara verilmesinin ardından evlerden dışarı çıkamayan çocuklara ve öğrencilere yönelik oyuncak, çocukları bir hayli sevindiriyor. Pursaklar Belediyesi Beyaz Masayı arayarak yaptığı oyuncakları evden çıkamayan çocuklara ücretsiz dağıtılmasını isteyen Çelik, bu sayede çocukların evde kalmalarını sağlıyor.

Uçağı Boyayarak da Vakit Geçirebilirler
İşte Yurdumun insanı, yüreği güzel insan diyeceğimiz Nihat Çelik 45 yaşında ve 4 çocuk babası. Çocukları evde tutmak adına böyle bir işe giriştiğini ifade eden Çelik; "Çalıştığımız fabrikadan bir hafta izin verdiler izini nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. Aklıma ahşap uçak geldi. Sitelerde eniştemin iş yerinde kendi maddi imkânlarımla malzemesini aldığım oyuncakları yapıp çocuklara hediye etmek istedim. Şu ana kadar 55 tane yaptım. 15 tanesini eş-dostun çocuklarına hediye ettim. Geri kalanını Pursaklar Belediyesi'ne verdim. Vefa Destek Ekibinin götürmüş olduğu yardım paketlerine eklenmesini istedim. Yapımı 3-4 gün sürüyor" dedi. Ahşaptan başka oyuncaklar da yaptığını söyleyen Çelik, "Kamyon, araba her şey var. Uçağı hem erkek çocukları hem de kız çocukları oynayabilsin diye yaptım. Farklılık olsun istedim. Uçağı boyayarak da vakit geçirebilirler" ifadelerini kullandı.








YAZARLAR

Tamamı