28.03.2024 14:26:06
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Hacamat, Ozon ve Sülük Tedavisi

Geleneksel tıp veya tamamlayıcı ve alternatif tıp sağlık ve iyilik hali için insanlık tarafından kullanılan en eski tedavi edici sistemdir. Bolu FTR da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezinde tedavileri başlanan Hacamat (kupa), Sülük ve Ozon tedavilerinin faydaları nelerdir? Sizler için araştırıp, derlemeye çalıştık. İşte o bilgiler..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK09 Ekim  2018 Salı - 00:51
GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP NEDİR?
“Geleneksel ve tamamlayıcı tıp” fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir.
HACAMAT NEDİR?
Hacamat kısaca deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemidir. Deri altında birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat ağrısız, acısız, yatak istirahatsiz, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan bir tedavi metodu olup, hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yoludur. Hacamat, Rasulullah (S.A.V.) Efendimizin şiddetle tavsiye buyurduğu ve bizzat kendilerinin de uyguladığı sünnet olan çok önemli bir tedavi metodudur.
Hacamatın Dinimizdeki Yeri
Peygamber Efendimiz (sav); “Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır.” “Hacamat yapan ve yaptıran ne güzel bir iş yapmıştır. Zira kan yoğunlaşır da adamı hasta eder hatta öldürür.” buyurmuştur. Peygamber Efendimiz(sav) ‘in ömrü boyunca 47- 48 kez hacamat yaptırdığı rivayet edilmektedir.

Hacamatın faydaları şöyle sıralayabiliriz ..
Sinüzite iyi gelir.
Baş ağrılarını giderir.
Kadın hastalıklarında etkilidir.
Yorgunluğu giderir.
Bel, sırt ve diz ağrılarına iyi gelir.
Hormon tedavisinde destekçidir
Yüksek tansiyona iyi gelir.
Cinsel zayıflığı giderir.
Kalp ve damar hastalıklarında destekleyicidir
Beynin fonksiyonlarını arttırır
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan üretimini destekler
Konsantrasyonu arttırır.
Sivilceleri giderir
Çıbanı söndürür.
Vücuttaki kortizon seviyesini yükseltir.
Hafızayı güçlendirir.
Ödem gidericidir.
Vücuttaki şişlikleri dindirir.
Çocuklarda beyin gelişimini destekler.
Vücutta meydana gelen gazı atar.
Toksin temizliğinde kullanılır.
Tümör ve kistlere karşı etkilidir
Zehirlenmelere karşı kullanılır.
Romatizmayı iyileştirir.
Bağırsak enfeksiyonlarını giderir.
Mide problemlerini iyileştirir.
Sülüğün Tıbbi Etkileri
Hastalıklarda tedavi edici özelliği bulunan sülüklerin Hirudo Medicinalis ve Hirudo Verbana türlerine ‘’ Tıbbi Sülük ‘’ adı verilir. Sülükler, kan emerken vücuda kendi ürettikleri salgıyı verirler. Bu salgı şu ana kadar izole edilebildiği kadarıyla 100′e yakın biyoaktif madde içermektedir. Bu maddelerin bir kısmı kanın pıhtılaşmasını engellerken bir kısmı oluşmuş pıhtıları eritmekte, birkaçı ağrı kesici özellikler sergilemekte, bir bölümü de kan basıncını dengelemektedir. Ayrıca sülük tedavisinin antidepresan, antibakteriyel, antioksidan etkinliği de yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur.

Sülük Tedavisinin Faydaları..
Sülüğün doku zedelenmelerinde onarıcı etkiye sahip olduğu, ameliyat yaralarını dahi iyileştirdiği tespit edilmiştir. Hatta vücuttan kopmuş organların dikiş sonrası kaynamasında da da etkilidir.
Kalp krizi geçiren hastalarda ve kalp yetmezliği olanlarda kanın koyulaşması büyük tehlike oluşturmakta; sülük kanı incelterek hayatî koruma sağlamaktadır.
‘Huzursuz bacak sendromu’ diye adlandırılan; geceleri bacaklarda huzursuzlukla ve gün içerisinde ağrıyla kendini gösteren problemde ağrıları dindiricidir. Artroz artrit gibi eklem hastalıklarında; varis, varikosel, hemoroid gibi damarsal yetmezlik problemlerinde etkili olup her türlü damar tıkanıklığı sülük sayesinde açılabilir.
Sülük kandaki toksinleri eritip emdiği için hem vücudun direncini artırır, hem de zindelik kazandırır. Sülük damardan ayrıldıktan sonra akan kan da toksin içerdiği için, müdahale edilerek durdurulmamalıdır.
Egzama tedavisinde öncelikle kuyruk sokumuna, daha sonra karaciğer arkasına sülük vurmak; kaşıntıyı ve yaraları gidermekte etkilidir.
Yapılan çalışmalarda yürümeye engel felç hastalığı ve birtakım kas bozuklukları da sülükle tedavi edilebilmiştir. Antiromatizmal etkili enzimiyle bel ve boyun fıtığı ağrılarına iyi gelmesi, hatta erken dönemde bu fıtıkları iyileştirmesi de sülük tedavisi faydaları arasındadır.
Sülük tedavisinin etkin bir şekilde kullanıldığı hastalıklar aşağıdaki gibi sıralanabilir:
– Bazı Göz Hastalıkları (Behçet hastalığı, Üveitler, Glokom, Makulopatiler, Sarı nokta hastalığı, Diyabetik retinopatiler,Hipertansif retinopatiler, Retinitis pigmentosa , Optik sinire ait problemler ve Optik atrofiler gibi gözün damar,sinir,makula ve retina hastalıkları)
– Varis ve venöz damar sorunları
– Romatoid artrit ve diğer romatizmal hastalıklar
– Artroz ve eklem kireçlenmeleri
– Migren ve gerilim baş ağrıları
– Baş dönmesi,kulak çınlamaları ve meniere sendromu
– Her türlü kas ağrıları, fibromyaljiler, huzursuz bacak sendromu
– Boyun fıtığı, bel fıtığı,tendinit- tenosivonit- bursit iltihap ve ağrıları
– Dejeneratif sinir sistemi hastalıkları ve felçler (MS,ALS,PARKİNSON gibi…)
– Egzama,ürtiker,kronik deri hastalıkları,sedef hastalığı ve akneler
– Kronik hepatit ve karaciğer hastalıkları
– Depresyon ve fobiler
– Tüm bağışıklık sistemi hastalıkları ve kronik yorgunluk sendromu
OZON NEDİR?
Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir (O3). Ozon, atmosferde genel olarak iki atomlu halde bulunan normal atmosferik oksijene (O2) nazaran çok daha yüksek enerji taşıyan bir yapıya sahiptir. Ozon, atmosferin bir kaynağı ve oksijenin yüksek enerjili halidir. Gökyüzünün mavi renginin kaynağı olan ozonun dünyadaki yaşam için ne denli önemli olduğu son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Ozon tedavisinin kullanıldığı hastalıklar:
Damar dolaşım bozukluklarının tedavisi ve damar hastalıklarını önlenmesinde kullanılır.
Reynaud fenomeni (ellerde dolaşım bozukluğu)
Burger hastalığı (ayaklarda dolaşım bozukluğu)
*Diabet (Şeker hastalığı):Pankreas hücrelerinin yenilenmesi ile doğal insülin salınımını arttırıyor hastanın ilaç ihtiyacını azaltıyor.
şeker hatalığına bağlı yaralarda
İnsülin direncine bağlı kilo artışında
İlaç ihtiyacını azaltılmasında kullanılır
*Metabolik sendrom
etabolik sendrom, aterosklerotik hastalıklar ve tip 2 diyabetin en önemli ve en sık görülen nedenleri arasında yer alır. Metabolik sendromun en yaygın kabul gören tanımlama kriterleri şunlardır:
Abdominal obezite: bel çevresi erkeklerde >94 (veya >102) cm, kadınlarda >80 (veya >88) cm,
Trigliserid yüksekliği (≥150 mg/dl),
HDL kolesterol düşüklüğü (erkeklerde<40 mg/dl, kadınlarda <50 mg/dl),
Kan şekeri yüksekliği (açlık plazma glukozu ≥100 mg/dl),
Kan basıncı yüksekliği (≥135/80 mmHg)
Bu kriterlerden herhangi üçünün bir kişide bulunması metabolik sendrom olarak kabul edilir. 5 Uluslararası Diyabet Federasyonunun tanımlamasında bu üç kriterden birinin mutlaka abdominal obezite (karın bölgesinde yağlanma) olması şartı vardır
*Kolit ‘in akut kanamalı ve kronik evrelerinde hastalığın kontrolünde ve atakların sayı ve şiddetinde azalmaya yardımcı ilaç ihtiyacını azaltmada destek tedavi olarak kullanılır.
Romatizmal hastalıklar
Hastaların ilaç ihtiyacını azaltmada ve ağrılarının kontrolüne yardımcı ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak deformasyonları önlemek
Kireçlenme diz, omuz gibi eklemlerde lokal uygulama
Topuk dikeni
Tenisçi dirseği
Fibromiyalji (kulunç)
*Kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji ve stres (Yönetici Hastalığı)
Uyuyorsunuz ve uykunuz yetmiyor mu?
Sabah yorgun mu kalkıyorsunuz?
Kas ağrılarınız var mı?
Enerjiniz yetmiyor mu?
*Hipotiroidiye bağlı metabolizma yavaşlamasında
*Uyku bozuklukları
*Ani işitme kaybı ve kulak çınlaması/baş dönmesi
*Kanserde kemoterapi ve radyoterapiye destek tedavi
*KOAH (Kronik bronşit) ve Astım ve alerjiler
*Gözde sarı nokta hastalığı
*Ameliyat öncesi ameliyata ve sonrasında hızla iyileşmeyi sağlamak
*Yanıklar
*İş kazaları sonrası oluşan yaraların tedavisinde
*Bel fıtığı tedavisi
*Virüslerden kaynaklanan hastalıklar
Hepatitler Hepatit B ve C de hastanın karaciğer fonksiyonlarını korumak kanser ve sirozdan korunmak
* Vajinal bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarında ozon tedavisi kullanılmaktadır.
Ozon tedavisini birkaç uygulama metodu vardır; bunların hangisinin hastaya uygulanacağına hasta ile konuştuktan sonra doktor karar vermektedir, bazen kombine tedaviler yapılabilmektedir. Yani aslında ozon tedavi kişiye özel, doktor tarafından hazırlanan bir protokol ile uygulanır.





YAZARLAR

Tamamı