29.03.2024 14:30:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İftar Yapıldı, Gökyüzüne Bakıldı

Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunda iftar düzenlenirken iftar öncesi ve sonrası gökyüzüne Teleskop ile bakıldı. Öğrenciler Teleskop ile güneşi, gezegenleri ve yıldızları gözlemleyerek, gökyüzünün derinliklerini izleyip, görme fırsatı buldular. Programa Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan da katıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN09 Haziran  2018 Cumartesi - 07:00
OKULDA İFTAR YAPILDI VE GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENDİ
Bolu Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Çin’de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslümana farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler" diye buyuran Peygamber Efendimizin yolundan giden nesiller yetiştirebilmek en büyük gayemizdir. Bu maksatla 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının son günü okulumuzda öğrencilerimizle İftar ve Gökyüzü Bilim Şenliği gerçekleştirdik. Dörtdivan Kaymakamı Sayın Uğur Tutkan'ın da katıldığı etkinliğimize karne töreninden sonra başladık. Dörtdivan Kaymakamlığının destekleriyle okulumuza kazandırılan Teleskop ile güneşi, gezegenleri ve yıldızları gözlemleyerek gökyüzünün derinliklerine bir pencere açtık ifadelerine yer verildi.

Okulun iftar yemeğine Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan, Öğretmen ve Öğrencilerin katılımıyla İftar sonrası da Teleskop ile gözler gökyüzüne yönelerek, Ay ve Yıldızlara bakıldı.

Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tuncay Demirtaş, “Okulumuza sonsuz desteklerinden dolayı başta Kaymakamımız Sayın Uğur Tutkan'a, etkinliklere gün boyunca katılarak öğrencilerimize çeşitli çalışmalar yaptıran astronom Tamer Akın beye, öğrencilerimize bilimi ve fenni ilimleri sevdiren, bugün olduğu gibi sene içinde yaptığı olağanüstü fedakârca çalışmalarla öğrencilerimize ışık olan Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hikmet Erdoğan'a ve emeği geçen tüm okul personelimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı