19.04.2024 05:38:32
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İlk Mezunlarını Veriyor

Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, İlk Mezuniyet Töreni düzenlendi. Dörtdivan Doğancılar Köyünde bulunan İmam Hatip Ortaokulu bu yıl 36 öğrencisini mezun ediyor. Okul yetkilileri seneye 50'ye yakın yeni öğrenci daha kayıt alacaklarını belirtiyorlar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN02 Haziran  2016 Perşembe - 09:17
Bolu ili Dörtdivan ilçesi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ilk mezunlarını veriyor.
Türkiye genelinde 4+4+4 eğitim sistemi ile beraber 2012 yılında yeniden açılan İmam Hatiplerin orta kısımları bu sene ilk mezunlarını veriyor.
Dörtdivan İlçemizde de aynı eğitim yılı başında kurulan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, 30 öğrenci ile başladığı eğitim hayatına bugün 117 öğrenci ile devam ediyor.
Dörtdivan İlçesi Doğancılar köyünde bulunan okul ilçe merkezinde olmamasına ve sürekli göç verip azalan ilçe nüfusuna rağmen büyüyüp gelişmeye devam ediyor. Okul yetkilileri seneye 50'ye yakın yeni öğrenci daha kayıt alacaklarını belirtiyorlar.
Yaptığı sosyal etkinliklerle ön plana çıkan okul ilçemizin en renkli okullarından biri durumunda.

Bu sene 36 tane 8.Sınıf öğrencisini mezun edecek olan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, 31 Mayıs Salı günü okullarında gerçekleştirdikleri Bahar Şenliği ve Mezuniyet Töreni etkinliğiyle mezun olacak öğrencilerine güzel bir hatıra hediye ettiler.

Öğrenciler kendi aralarında müzik eşliğinde Halat Çekme, Sandalye Kapma gibi çeşitli oyunlarla eğlendiler. Daha sonra 8.Sınıf öğrencileri mezuniyet pastalarını Slayt Gösterisi eşliğinde kesip öğretmenleriyle beraber hatıra fotoğrafları çektirdiler. Ardından cübbe ve kep atma töreni gerçekleştirildi ve program sona erdi.

Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu yetkilileri yaptiklari aklamada şunları söylediler: "İmam Hatip Ortaokulları günümüzde, hem çağın hem tarihin hem de dinin gereksinimlerini karşılayan okullardır. Öğrenciler bu okullarda hem düz ortaokullardaki tüm ilmi, fenni ve kültür derslerini aynı saatte aldıkları gibi Kuran-ı Kerim, Hz.Muhammed'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça gibi dini dersleri de ek ve zorunlu olarak almaktadırlar. İmam Hatip Ortaokullarının misyonu sadece din görevlisi yetiştirmek değildir. Asıl misyonu; dinini, peygamberini kendine rehber edinen akademik ve sosyal başarısı yüksek bireyler yetiştirmeyi sağlamaktır. Bizler de bu mimvalde okulumuzda bu çalışmaları tüm kadromuzla birlikte büyük bir özveriyle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız sosyal etkinliklerle de öğrencilerin bu okullara ilgisini çekmeyi ve bu ilginin kalıcı olmasını arzuluyoruz.

Dörtdivan Dünyası haber sitesine de yaptığımız bu etkinliklerin tanıtılmasında, duyurulmasında yaptığı katkılardan dolayı teşekkürü bir borç biliriz"


 

YAZARLAR

Tamamı