26.04.2024 08:43:49
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İmar Barışı Anlatıldı

Bolu Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler Kültür Merkezinde İmar Barışı ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bilgileri doğrultusunda 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış imarsız alandaki yapılar İmar Barışından yararlanacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN28 Temmuz  2018 Cumartesi - 02:36
Dörtdivan da İmar Barışı ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
Bolu Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, Dörtdivan Kültür Merkezinde İmar Barışı ile ilgili toplantı düzenlendi.
Dörtdivan İlçemizin Kültür ve Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıda, Bolu Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şube Müdürü Burhan Yılmaz tarafından İmar Barışı hakkında bilgi verildi.
Bu kapsamda İskânsız yapılar kayıt altına alınacak. İmar Barışından faydalanmak için e-Devlet sisteminden Yapı Kayıt Belgesi formunu doldurarak başvuru yapabilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bilgileri doğrultusunda 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış imarsız alandaki yapılar İmar Barışından yararlanacak.

Bu bağlamda İlçemizde imarsız alanların çoğunlukta bulunduğu;
- Tapulu mülkiyetinizin üzerindeki yapılar,
- Hazine arazileri üzerindeki yapılar,
- Yaylalardaki yapılar,
- Tescil harici alan dışındaki yapılar,
- Orman alanındaki yapılar üzerinde İmar Barışı uygulaması yapabilecek.
Bu tür yapılar için e-Devlet üzerinden müracaat yapılarak Yapı Kayıt Belgesi alınarak yapıların kayıt altına alınması için müracaat edilmiş olacak ve yapı kayıt altına alınmış olacak.
Arsa ve araziler için rayiç, emlak, vergi birim değerleri Dörtdivan Belediyesi Emlak servisinden öğrenilecek.
e-Devlet üzerinden müracaat yaparak Yapı Kayıt Belgesi alarak bedelini ödeyen yapı sahipleri bu belge ile Dörtdivan Belediye Başkanlığına müracaatları halinde su abonesi olabilecekler. Bu yapılardan yasa ve yönetmeliğe uygun olan binalar için tapu tescil işlemlerini yaptırabilecekler.
Bolu Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şube Müdürü Burhan Yılmaz video ve sunum eşliğinde yaptıkları anlatımdan sonra soru cevap şeklinde bilgi verdi.
İmar ve Planlama Şube Müdürü Burhan Yılmaz “İmar Barışından Sadece Binanın Oturum Alanı Faydalandırılacak. Bina Çevresindeki Bahçe ve Araziler İmar Barışı Dışında olduğunu” ifade etti.



 

YAZARLAR

Tamamı