11.05.2024 05:49:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İsim Krizi Damgasını Vurdu

AK Parti Dörtdivan 7. Olağan Kongresi, Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İsim krizi nedeniyle Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe'nin katılmadığı kongreye tek aday olarak giren Hasan Ural İlçe Başkanı seçildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN06 Eylül  2020 Pazar - 04:15
Ak Parti Dörtdivan 7. Olağan Kongresi'ne İsim Krizi Damgasını Vurdu
AK Parti Dörtdivan 7. Olağan Kongresi, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İsim krizi nedeniyle Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe’nin katılmadığı kongreye tek aday olarak giren Hasan Ural İlçe Başkanı seçildi.
AK Parti Dörtdivan 7. Olağan Kongresi’ne Genel Merkez İl Koordinatörü Yahya Çelik, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanı Hasan Ural, İl Genel Meclis Üyeleri Şahin Serin ve Dursun Fidan, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, diğer ilçelerden gelen ilçe başkanları ve partililer katıldılar.
İl Koordinatörü Yahya Çelik’in Divan Başkanı seçildiği kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlçe Başkanı Hasan Ural’ın kongreye katılanları selamladığı selamlama konuşmasının ardından AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve İl Başkanı Nurettin Doğanay konuştu.

DOĞANAY’DAN HAMZA EFE’YE GÖNDERME
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, yeni oluşacak ilçe teşkilatında görev alacakların belirlenmesi sırasında yaşanan isim krizi nedeniyle kongreye gelmeyen Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe’ye üstü kapalı gönderme yaptı. Doğanay konuşmasında ‘’millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Burada gurur yok, burada kibir yok, burası birilerinin afra tafra yapacağı bir yer değil. Biz bunu asla yapmayacağız, yapanlara da asla müsaade etmeyeceğiz. Bu davada kimse küçük hesapların içerisine girmemeli’’ dedi.
Kongre salonuna girişi sırasında AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’a Başkan Hamza Efe’nin kongreye katılmayacağı söylentileri hakkındaki görüşü soruldu. Doğanay soruya; ‘’Hamza Efe AK Parti’nin Belediye Başkanı. Kongre’ye gelmemesi mümkün mü’’ diye cevap verdi. Ancak Hamza Efe’nin kongreye gelmemesi üzerine bunun mümkün olduğu ortaya çıktı.

BELEDİYE BAŞKANI HAMZA EFE KONGREYE KATILMADI
AK Parti Dörtdivan 7. Olağan Kongresi’ne İlçe Başkanı Hasan Ural ile Belediye Başkanı Hamza Efe arasındaki isim krizi damgasını vurdu.
İddialara göre; yeni oluşacak teşkilatta görev alacakların belirlenmesi için İlçe Başkanı Hasan Ural, hem Belediye Başkanı Hamza Efe’den hem de İl Genel Meclis Üyeleri Şahin Serin ve Dursun Fidan’dan ikişer isim önermelerini istedi. Başkan Hamza Efe ise beş isim önerdi ve bu isimlerin yönetime alınmasında ısrarcı oldu. Yine iddiaya göre Hasan Ural ve Hamza Efe önerilen isimler üzerinde anlaştılar ve yönetim kurulu listesini Bolu İl Başkanlığı’na gönderdiler. Ancak Başkan Hamza Efe önerdiği isimlerin listeden silindiğini öğrendi. Tepki olarak kongreye katılmama kararı aldı.
AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanı Hasan Ural ise bu iddiaları yalanladı ve Başkan Hamza Efe ile 3 isim üzerinde uzlaşıldığını, İl Başkanlığı’nda isimlerin silinmediğini iddia etti.

YENİ YÖNETİME GİREN İSİMLER
İlçe Başkanı Hasan Ural Yönetim Kurulu Şenol Özalp, Hamdi Atalay, Nurettin Özalp, Cansu Karagöz, Fatma Açıkalın, Rahmi Tetik, Hüseyin Başaran, Sinan Teke, Mehmet Cınık, İsmet Fidan
Haber: dortdivandailynews.com


 

YAZARLAR

Tamamı