25.04.2024 13:05:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İŞKUR DAN AÇIKLAMA!

İŞKUR, Bolu İlimizde istihdam edilebilirliği artırmak amacıyla gerek aktif işgücü politikaları gerekse pasif işgücü politikaları ile işsiz kalmanın yaratacağı tahribatı azaltmayı hedeflemekte bu hususta büyük gayret göstermektedir.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM27 Ekim  2014 Pazartesi - 14:50
BOLU İŞKUR’DAN ETKİNLİK DEĞERLENDİRMESİ
Bolu Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nden MBRD Hizmetleri İşbirliği Protokolü çerçevesinde açılan kurslarla ilgili bir açıklama yapıldı.
align=Bolu Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın yapılan açıklamada şunları ifade etti. “Müdürlüğümüz Bolu İlimizde istihdam edilebilirliği artırmak amacıyla gerek aktif işgücü politikaları gerekse pasif işgücü politikaları ile işsiz kalmanın yaratacağı tahribatı azaltmayı hedeflemekte bu hususta büyük gayret göstermektedir. Bu nedenle İŞKUR, klasik iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetlerinin yanı sıra, işgücü piyasasını izleyerek aktif ve pasif işgücü programlarını etkin bir şekilde uygulamaya ve ülkemizde işsizlik sorununun çözümüne yönelik önemli proje ve faaliyetleri yürütmeye çalışmaktadır.
Bu kapsamda, 26.10.2004 tarihli MBRD Hizmetleri İşbirliği Protokolü çerçevesinde 18.03.2009 tarihinde Kurumumuzun da dâhil olduğu mutabakat belgesi taraflarca imzalanmıştır. İlimizde söz konusu mutabakat metni uyarınca (İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Ticaret ve San. Odası, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, KOSGEP Bolu Hizmet Merkezi Müdürlüğü, TİSK ve Türk-İş İl Temsilcileri) ile 02.11.2012 tarihinde “İlimiz MBRD Alt Çalışma Grubu” oluşturulmuştur.
Alt Çalışma Grubu 2012-2013 Öğretim yılı 1. Dönemi kapsayan İlk toplantısını 02.11.2012 tarihinde yapmıştır. Bu tarihten itibaren, İl Müdürlüğümüz sekretaryasını da yürüttüğü aktif işgücü programlarının önemli parçası olan Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerin ilimizde İş ve Meslek Danışmanlığı servisi eliyle yürütmektedir.
Bu Servisimiz hedef grubunda (aileler, öğrenciler, özel eğitime muhtaç bireyler) yer alan bireylerin meslekler ve mesleki eğitim yerleri hazırlanan bilgi kaynaklarından yararlanmalarını sağlanmakta, meslek seçme aşamasında bulunan gençlere, iş arayan yetişkinlere iş/meslek seçimlerine yardımcı olmaktadır.
2013-2014 II. Eğitim Öğretim Dönemini kapsayan 27.02.2014 tarihinde yapılan 2. Alt Çalışma Grubu toplantısında belirlenen program çerçevesinde Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen hizmetler şunlardır;
1) İlimizde her okulun bir iş ve Meslek Danışmanı olması sağlandı,
2) 62 adet eğitim kurumu ziyaret edilerek ilk ve orta dereceli tüm okullarda 28 Adet sınıf ile Grup görüşmesi yapılarak 1.675 adet öğrenciye ulaşıldı.
3) Ayrıca 2 defa Veli toplantısı yapıldı.
4) Kurumumuz görev alanına dair tanıtım broşür ve afiş ve dergi dağıtımı yapıldı.
5) İŞKUR MBRD kapsamında faaliyetlerini anlatmak üzere İMD’lerimizce Merkez ve İlçe Görevli Rehber öğretmenlerimize 09.04.2014 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odasında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
6) 8, 9, 10 ve 11 Ekim 2014 tarihinde İlimizde İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri düzenlenerek sertifikalı eğitim ve konferanslar yapıldı. İlimiz İşyerleri için tanıtım stantları kuruldu. Ön Lisans ve 12. Sınıf öğrencilerimizin bu etkinliğimize katılımı sağlandı.
İlimiz MBRD Alt Çalışma grubu, 2014-2015 II.Dönem Eğitim ve öğretim dönemini kapsayan 3. MBRD toplantısını ise 27.10.2014 tarihinde gerçekleştirecektir.
Toplantıda temel amacımız; Eğitim, öğretim, mesleki rehberlik, danışmanlık, iş, kariyer ve mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ihtiyaçlarının neler olduğu hususlarında bilgi toplayarak bu hizmetlerin kalite ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yaygınlaştırılması noktasında ileri bir adım atmaya çalışmaktır.
Toplantının ve Çalışmalarımızın Hedefi; kurum ve kuruluşların Mutabakat metni ile belirlenen görev dağılımı çerçevesinde MBRD Hizmetleri kapsamında, hedef kitlenin ihtiyaçları doğrultusunda Bolu ilinde tüm paydaşların uygulayacağı;
1) 2014-2015 II.Dönem Eğitim ve öğretim dönemi için, sosyal tarafların iş birliğiyle, işgücü piyasasının ihtiyaçları dikkate alınarak MBRD hizmeti plan-program oluşturulması,
2) Alınan kararlar doğrultusunda MBRD hizmetlerinin Hedef Gruba ulaştırılması,
3) Tüm taraflar ve hizmet alıcılar arasında iletişim, koordinasyon ve işbirliğini geliştirmek, farkındalık sağlayarak politika önerileri oluşturmak, tartışma ortamı yaratılması gerekmektedir.”
 

YAZARLAR

Tamamı