29.03.2024 03:04:58
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İŞKUR ile TOBB arasında Protokol..

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası kurulmasına ilişkin Protokol imzalandı. Oda ve Borsalarda İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları görev yaparak, İŞKUR hakkında işverenleri bilgilendirecek ve tanıtacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL17 Ocak  2017 Salı - 20:58
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
“İŞKUR’un Yeni Hizmet Noktası Odalar/Borsalar” İşbirliği Protokolü İmzalandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan oda ve borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası kurulmasına ilişkin Protokolün TOBB İkiz Kulelerdeki imza törenine katıldı.
Oda ve borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası kurulması amacıyla gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'nın ilk etkinliğini önceki hafta Konya'da yaptıklarını anımsatarak, işçisinden işverenine, sendikasından sivil toplum kuruluşu temsilcisine kadar farklı kesimlerin görüş ve önerilerini dinlediklerini aktardı.
Söz konusu programın geçen hafta cuma günü 10 ilde daha yapıldığına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, 81 ilin tamamında toplumun farklı kesimleriyle bir araya geleceklerini bildirdi.
Yeni mezunun, ücretinin yarısı devletten
Müezzinoğlu, işsizlikle mücadelede işverenlerin artı istihdamının büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, özellikle üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50'sini destekleyeceklerini vurguladı.
Türkiye'de her yaştan 1 milyon 250 bin gencin istihdam beklediğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Bugünkü rakamlara baktığımızda işsizlik oranında yine artış var. Oran yüzde 11,8 oldu. Bunu en kısa zamanda bizim yüzde 10'ların altına indirememiş olmamız, hep birlikte bizim eksiğimiz veya kendimizi güvene almak düşüncemiz olur. Ülkenin dinamiklerini çok daha güçlü hale getiremezsek kendimizi de güvene almış olamayız. O nedenle çok daha güçlü dinamikler için daha cesur, daha özgüvenli adımlar atmalıyız. TOBB Başkanımızın dediği gibi 'Bu millete inan ve güvenen mutlaka kazanır.' Bakın siyasette de millete inan hep kazandı, kazanmaya da devam ediyor ama millete inanmayan veya milletten korkan kaybediyor, kaybetmeye de devam ediyor. Bu millete daha çok güvenmek ve daha güçlü adımları atmak hem milli ve yerlidir hem de şehitlere borcumuzdur."
Üniversite mezunu gençlerin yaklaşık yüzde 30'unun iş aramadığına dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bu grupla ilgili çalışma yapılması talimatını verdim. Neden istihdama girmek istemiyorlar, bunu araştıralım istedim. Bu gençler, bu milletin okulunda okudular ve bu milletin yarınlarına katkı sunabilecek birikim ve yaştalar. Onlardan istifade etmek bizim görevimiz. Bu davranışın sebebini bulup, gerekirse buna göre farklı projeler üretmeliyiz. Daha özgür, daha girişimci ve daha esnek projeler üretmeliyiz." dedi.
"İŞKUR elinden geleni yapıyor"
İmza töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan da işsizliğin dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu, bu sorunun çözümünün toplumun her kesimin iş birliğiyle sağlanabileceğini kaydetti.
İŞKUR Genel Müdür Vekili Özkan ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu süreçte sadece bazı kurumların değil tüm kurumların ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiği ve birlikteliğe ihtiyaç olduğunu vurguladığı konuşmasında; İŞKUR'un iş ve meslek danışmalarıyla istihdamın artırılması için elinden geleni yaptığını, işverenler başta olmak üzere, toplumun her kesiminin de elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. İmzalanan protokol ile istihdam artışını hedeflediklerine işaret eden Özkan, TOBB ile işbirliği kapsamında 252 noktada hizmeti vatandaşın ayağına götüreceklerini bildirdi.
“Türkiye'nin geleceğine sen de bir istihdam sağla”
Protokol imza töreninde açılış konuşmasını yapan Rıfat Hisarcıklıoğlu; TOBB ve İŞKUR'un Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek yeni bir atılım hamlesi başlattıklarını belirterek, "Artık oda ve borsalar, 81 il ve 160 ilçede, İŞKUR faaliyetleri hakkında da işverenleri bilgilendirecek ve tanıtacak. Oda ve borsalarımızda İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları görev yapacak" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR ile "Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği" başlattıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu seferberliğin Türkiye'de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimi olduğunu söyledi.
İş dünyasına ve TOBB üyelerine çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye'nin geleceğine sen de bir istihdam sağla, diyorum. Bunu da imkanın ölçüsünde sağla. İŞKUR işe alacağın kişinin maaşını ödüyor, sigortasını yapıyor, sana hiçbir maliyeti yok. Gel, işsiz bir kardeşime istihdam sağla, ekmeğini paylaş onunla. Program sonunda bu kişiyi istihdam etmeye devam edersen, SGK işveren payını İŞKUR ödüyor yine. Yani İŞKUR, senin istihdam üzerindeki yükünü azaltıyor. Bakın, babanın oğluna yapmayacağını, İŞKUR, özel sektörümüze yapıyor. Bize de bundan yararlanmak düşer."

Konuşmaların ardından, "Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulması Protokolü" Bakan Müezzinoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalandı.
Protokol imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, 81 ilin İŞKUR ve SGK il müdürleri, Oda ve Borsa Başkanları ile ilgililer katıldı.



 

YAZARLAR

Tamamı