29.03.2024 18:00:43
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İtalya'yı ayağa kaldırdık!

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen AİBPA Başkanlık Divanı Toplantısı'nda 42 ülke parlamenterleri İstanbul saldırısında hayatlarını kaybeden masum siviller için önce saygı duruşunda bulundu, ardından da terör karşıtı ortak bildiri yayımladı. AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da İtalya'nın başkenti Roma'daki toplantıya katıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET12 Temmuz  2016 Salı - 12:38
Eyfel'i kırmızı beyaza boyayamadık ama, İtalya'yı ayağa kaldırdık!
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un Başkanlığını yaptığı AİBPA TBMM Komisyonu'nun talebi üzerine, bugüne dek Türkiye'deki terör saldırıları karşısında adeta kör, sağır, dilsizi oynayan, hatta İstanbul'daki kanlı saldırı sonrası EURO 2016 finallerinde Türkiye için saygı duruşu teklifini reddeden Avrupa ilk kez geri adım attı. İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen AİBPA Başkanlık Divanı Toplantısı'nda 42 ülke parlamenterleri İstanbul saldırısında hayatlarını kaybeden masum siviller için önce saygı duruşunda bulundu, ardından da terör karşıtı ortak bildiri yayımladı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve komisyonu üyesi milletvekilleri ile birlikte, Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Başkanlık Divanı Toplantısı'na katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya gitti. Ercoşkun'un TBMM Komisyon Başkanı sıfatıyla gittiği İtalya'da Türk heyeti, İtalya Senato Başkanı Pietro Grasso, Meclis Başkanı Laura Boldrini ve Türkiye Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin tarafından karşılandı.
ERCOŞKUN: “TÜM DÜNYA TERÖR TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA”
AiBPA Başkanlık Divanı Toplantısı'na Ercoşkun'un Başkanlığını yaptığı AİBPA TBMM Komisyonu'nun terör karşıtı talepleri damga vurdu. AİBPA Türk Komisyonu, 42 üye ülkeden parlamenterlerin katıldığı toplantı öncesinde, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen ve masum sivilleri hedef alan kanlı saldırıyı Avrupalı parlamenterlere hatırlattı ve Türkiye'yi yasa boğan saldırı için, “Tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmeliyiz. Aksi takdirde bu tür elim olayların sadece ülkemizi değil, yarın dünyanın diğer ülkelerini de hedef alacağı aşikar” ifadelerini kullandı.

AİBPA BAŞKANLIK DİVANI'NDA İSTANBUL İÇİN SAYGI DURUŞU

Türkiye'deki terör saldırıları karşısında bugüne dek kayıtsız kalan, son İstanbul'daki kanlı saldırı karşısında da kör, sağır, dilsizi oynayan hatta Fransa'da düzenlenen EURO 2016 futbol turnuvasında saygı duruşu yapılması teklifini reddeden Avrupa, Türk Komisyonu'ndan gelen bu yaklaşım üzerine ilk kez geri adım attı. AİBPA Başkanlık Divanı, Roma'daki toplantının İstanbul'daki saldırıda yaşamlarını kaybeden masum siviller anısına saygı duruşu ile start almasını kararlaştırdı.
42 ÜLKE TERÖR KARŞITI ORTAK BİLDİRİ İMZALADI
Roma'daki terör gündemi bununla da sınırlı kalmadı. Ercoşkun'un komisyon başkanlığını yaptığı AİBPA Türk Komisyonu'ndan gelen bir başka talebi daha gündeme aldı ve oylamaya sundu. Oylamada kabul edilen teklif üzerine, AİBPA üyesi 42 ülkenin parlamenterleri İstanbul'da meydana gelen ve masum sivilleri hedef alan kanlı terör saldırısı için terör karşıtı ortak bir bildiriye imza attı.
AİBPA tarafından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:
“Avrupa Akdeniz bölgesinde ve diğer birçok ülkede meydana gelen menfur terör saldırılarında yüzlerce masum insan yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara da acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.
Teröristler, Paris, Ankara, Brüksel ve dünyanın birçok noktasında ve en son olarak İstanbul, Dakka, Medine ve Cidde'de gerçekleşen toplu katliamlarda görüldüğü gibi, ayrım gözetmeksizin masum insanları hedef almaktadır.
AİBPA ülkeleri ve halkları adına, tüm insanlığa karşı bir suç olan terör ile mücadele hep birlikte hareket etmeli ve mağdur ülkelerin yanında olmalıyız. Her türlü terörizme karşı ortak mücadeleye kararlılıkla devam etme niyetimizi beyan ederiz. Bu vesileyle, terörist saldırılara hedef olan tüm ülkelere bir kez daha başsağlığı diliyoruz.”



 

YAZARLAR

Tamamı