26.04.2024 17:58:46
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kandil Mesajı Yayımladılar

Dörtdivan Kaymakamı Kaptanoğlu ile Belediye Başkanı Uzunoğlu Mevlid Kandili münasebeyiyle mesaj yayımlayarak; ülkemize, milletimize ve âlem-i islâma hayırlar getirmesini; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daim olması dileğinde bulundular.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN20 Kasım  2018 Salı - 12:31
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NUN MEVLİD KANDİL MESAJI
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında: "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Bütün insanlığın kurtarıcısı olan Sevgili Peygamberimizin doğum yıl dönümü olan ve insanlığın dirilişinde ve karanlıktan aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan mübarek Mevlid Kandilini en güzel şekilde ve anlamına uygun olarak değerlendirmeliyiz.
İnsanlığın rehberi Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellemin dünyayı teşrif ettiği bu gecenin ve Mevlid-i Nebi haftamızın, ülkemize, milletimize ve âlem-i islâma hayırlar getirmesini; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daim olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, İslam Aleminin ve Dörtdivan'lı hemşehrilerimizin Mevlid Kandilini tebrik ederim." dedi.

BAŞKAN UZUNOĞLU'NUN MEVLİD KANDİL MESAJI
Bolu Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Peygamber Efendimizin (S.A.V) Dünya’ya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili sebebi ile bir mesaj yayımladı.
Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu mesajında; “İnsanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam’ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) doğumu vesilesi ile idrak ettiğimiz bu gece O’nu layıkıyla anlamamız için çok önemli bir vesiledir. Efendimiz (S.A.V), insanlığın en buhranlı ve karanlık döneminde Dünya’yı şereflendirmiştir. O, karanlıkları aydınlığa kavuşturarak cahiliye döneminin son bulmasına vesile olmuştur. O’nun yaşayışı, O’nun hadis-i şerifleri, O’nun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. O’nu kendisine rehber edinenler ve O’nun ışığında gidenler cahiliye devrinin karanlıklarının esiri olmaktan kurtulmuşlardır. Kıyamete kadar sönmeyecek bu ışığın kalplerimizi nurlandırması; ülkemize, milletimize ve memleketimize huzur, bereket getirmesi Rabb’imden en büyük dileğim.
Karanlıkların aydınlığa kavuşmasında ve kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle Peygamber sevgisinin gönüllerimize kök salmasını diliyor, insanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandili’nin, tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur iklimine vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu mübarek gece, tüm dünyada yaşanan sıkıntılı, karanlık, gözyaşı, hüzün ve acı dolu günlerin sona ermesine vesile olur” dedi.



YAZARLAR

Tamamı