28.03.2024 14:50:34
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

KASIM'DA SÖYLEŞİLER BAŞKA!

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Hamamönü Söyleşilerinin Kasım ayı programı belli oldu. Ankaralı sanatseverler, her akşam 19.00 - 21.00 saatleri arasında bilimin, ilimin, sanatın ve müziğin kapısını aralayacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT04 Kasım  2015 Çarşamba - 12:20
KASIM’DA HAMAMÖNÜ SÖYLEŞİLERİ BAŞKADIR
Ankara Altındağ Hamamönü’ndeki Tarihi Kabakçı Konağı’nda yapılan söyleşiler, dolu dolu bir programla Kasım ayında da gönülleri ısıtacak. Büyük ilgi gören söyleşiler, her zaman olduğu gibi yine en seçkin sanatçılarla Ankaralıları ağırlayacak. Ankaralı sanatseverler, her akşam 19.00 - 21.00 saatleri arasında bilimin, ilimin, sanatın ve müziğin kapısını aralayacak.
Tiryaki “Ankaralılar aynı çatı altında toplanıyor”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Hamamönü Söyleşilerinin Ankara’nın kültür, sanat ve edebiyat hayatına ışık tuttuğunu vurguladı. Sadece Ankaralıların değil Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşların bu söyleşilerle keyifli vakit geçirdiğini belirten Tiryaki, Hamamönü’nün sohbet dolu akşamlarla aydınlandığını söyledi. Başkan Tiryaki, yıl boyunca düzenledikleri bu söyleşilerin Ankaralıları aynı çatı altında topladığına da dikkat çekti. Hamamönü Söyleşilerinin sanata yön verdiğini dile getiren Tiryaki, tüm Ankaralıları Hamamönü’ne davet etti.
Bilim, sanat ve edebiyat tavan yapacak
Kasım’da Hamamönü Söyleşileri ile felsefeye bambaşka bir pencereden bakılacak. Türk Felsefe Derneği yetkilileri, varoluşçuluğu Ankaralılar için masaya yatıracak. Kişisel gelişim açısından da önemli konular üzerinde durulacağı söyleşilerde öfke kontrolü ve verimli çalışma teknikleri anlatılacak. Hamamönü Söyleşileri, Türk, Kırım, Tatar ve Nogay Kültürlerinin benzer özelliklerini ortaya çıkararak devam edecek. Kardeşlik Köprüsü ile Kırım Tatar Kültür ve Sanat Akşamları programları kültürel benzerliklere yön verecek.
Söyleşilerde 23 Kasım Öğretmenler Günü özel bir programla kutlanacak. Yakın tarihi gençlerle buluşturma amacı taşıyan Hamamönü Söyleşilerinin diğer önemli konuları Atatürk ve Türk Milliyetçiliği ile Cumhuriyet ve Atatürk olacak. Kabakçı Konağı’ndaki şiir dinletileri kulakların pasını silerken Bu Toprağın Türküleri, Gönül Titreten Nağmeler ve Ankara Divan Geceleri ile müzik tadında akşamlar yaşanacak.




YAZARLAR

Tamamı