18.04.2024 23:20:08
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kaymakam Mahallesi

Sabah Yazarlar Kulübü İl Buluşmaları kapsamında bu kez de Başkent Ankara'nın tarihi yüzü Altındağ'daydı. Sabah Gazetesinden Aykut Gören Ankara Başkent Haberleri Köşesinde kaleme aldığı “Kaymakam Mahallesi” yazısı..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL01 Kasım  2018 Perşembe - 23:45
KAYAMAKAM MAHALLESİ
Altındağ Belediyesi, yeniden ayağa kaldırdığı Hamamarkası’ndaki konakları satışa çıkardı. Başkentte görev yapan kaymakamlara da konaklar tahsis edildi
Altındağ Belediyesi, yeniden ayağa kaldırdığı Hamamarkası'ndaki Ankara Evleri'ni satışa sunmaya başladı. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Bir zamanlar Cumhuriyet'i kuran kadroların yaşadığı mahalleyi tekrar ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Burada oturacak, buranın kıymetini bilecek insanlar arıyoruz" diyerek proje hakkında bilgi verdi. Mahalle kültürünün yeniden canlandırılacağı bölgede, ayrıca başkentin merkez ilçelerinde görev yapan kaymakamlar da oturacak.

İLÇENİN TALIHI DEĞIŞTI

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, neredeyse tamamı gecekondularla kaplı ilçede gerçekleştirdiği devasa dönüşümün yanı sıra, yapılan tarihi dönüşüm projesi hakkında da SABAH Gazetesi'ne bilgi verdi. Şirin sokakları, kafeleri, restoranları ve meydanları ile Hamamönü ve Hamamarkası'ndaki ödüllü dönüşüm ilçenin de talihini değiştirdi. Yapılan işlerin bir ilçe belediyesi için çok büyük olduğunu belirten Başkan Tiryaki, Altındağ'ın başkentin turizm merkezine dönüştüğünü ifade etti. Şimdilerde çeşitli STK'lar ve kuruluşlar tarafından da kullanılan, müzeleri ile de dikkat çeken Hamamönü, başkentlilerin önemli buluşma noktası haline geldi. Hamamönü'ndeki değişimin bir benzerini de Hamamarkası'nda yürüten Altındağ Belediyesi, bölgedeki Ankara Evleri'ni yeniden inşa ederek bölgeyi eski günlerine geri döndürüyor.

PROTOKOL İMZALANDI

Hamamönü'ndeki konseptten farklı olarak Hamamarkası'nda tamamen vatandaşların aileleri ile birlikte ikamet edebileceği ve Altın Konaklar adı verilen konaklar inşa edildi. 200 ile 450 m2 arasında değişen kullanım alanına sahip, bahçeli ve otoparklı bu konaklar geçtiğimiz günlerde Altındağ Belediyesi tarafından satışa sunulmaya başlandı. Şu ana kadar yaklaşık 60 konağın inşa edildiği Hamamarkası'nda ev sahibi olmanın tek şartı ise satın alınan evlerde ikamet etmek. Bölgede yeniden bir canlanma ve mahalle kültürü oluşturmak isteyen Altındağ Belediyesi, Ankara Valiliği ile de protokol imzalayarak başkentte görev yapan tüm kaymakamlara buradan lojman olarak konak tahsis etti. Tiryaki, Hamamarkası'nın kısa süre içerisinde değerine değer katacağını işaret etti.
AYKUT GÖREN Ankara Başkent Haberleri www.sabah.com.tr





YAZARLAR

Tamamı