28.03.2024 20:53:26
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kimsesiz Çocukları Sevindirdiler

Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu organizasyonunda Bolulular, Pursaklar'daki Saray Çocuk Evlerinde kalan kimsesiz çocuklarla Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesinde bulunan Marangozhane Kültür Merkezinde yapılan etkinlikte 55 kimsesiz kız çocuğuyla bir araya geldi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR24 Aralık  2018 Pazartesi - 01:18
Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu üyeleri Kimsesiz çocukları yalnız bırakmadılar
Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu organizasyonunda Bolulular, Pursaklar'daki Saray Çocuk Evlerinde kalan kimsesiz çocuklarla bir araya geldi. Bir günde olsa çocuklara kimsesiz oldukları unutturulmaya çalışıldı. Doğum günü olan çocuklara da yaş günü pastası kesildi. Bolulular ve Kimsesiz çocuklar gün boyunca gönüllerince eğlendi. Bolulular çocuklarla birlikte Cezaevi Müzesini de gezdiler.
Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Pursaklar Saray Çocuk Evlerindeki kimsesiz kız çocuklarının bir günlük ailesi oldu.

Ankara Bolulular Derneği Başkanı İrfan Bayar'ın sunuculuğunu yaptığı programda açılış konuşmasını yaparak, birlik beraberlik adına yapılan çalışmalar, etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Akabinde kısaca katılımcılara söz verilerek, kendilerini tanıttılar. Tanışmadan sonra Dernek Başkanlarına söz verildi.
Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Bilgin ilk olarak yaptığı konuşmada "Değerli hemşehrilerim Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde bulunan bu Marangozhane Kültür Merkezinde yapılan 870. etkinliğimizde 55 kimsesiz kız çocuğu, bakıcı anneleri ve ögretmenleriyle birlikte kahvaltıda bir araya geldik. Kimsesiz çocukların hassasiyetlerini her zaman ön planda tuttuyoruz. Çocuklarımızın özel hayatına girmeyecek şekilde güncel konularda kahvaltıda sohbet ederek, canlı müzik eşliğinde karşılıklı oyunlar oynayarak onlara bir günlük de olsa anne baba olduğumuz için emeği geçenlere, bu tatil gününde aramızda olduğunuz için sizlere ve bizlere bu imkanı sağlayan Altındag Belediye Başkanı hemşehrimiz Dr. Veysel Tiryaki beye teşekkür ediyorum" diyen Başkan Bilgin Hayata atılmaları için çocukların meslek edindirme eğitimlerini de desteklediklerini ifade ederek "11-17 yaş grubundaki kız çocuklarına 18 yaşından sonra hayata atılmaları için eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerden birisi de kuaförlük kursudur. Bu kurs çerçevesinde kullanılacak malzemelerini temini için program içerisinde üyeler, katılımcılar arasında zarflarla bağışlar toplanarak, tutanak karşılığında Müdürlüğe teslim edilecek." dedi.

Ankara Bolu Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Aynur Arabacıoglu yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu
Mudurnu Dernek Başkanı Haydar Çakırtekin yaptığı konuşmada hemşerilerimize iyi dileklerde bulunarak, yeni yıllarını kutladı.
Polatlıdan gelen Polatlı Kıbrıscık Dernek Başkanı İsmail Atun kısaca Derneklerinin yaptığı faaliyetleri anlattı.
Kıbrıscık Yazıca Dernek Başkanı Eğitimci Nazmi Belen de yaptığı konuşmada derneklerini anlatarak, şiirler okuyup, güne renk kattı.
Boludan gelen Bolu Lösemi Melekler Kanser Dernek Başkanı Muhammed Ali Kıvrak ise Boluda yaptığı çalışmaları anlatarak, Kanserle ilgili verdiği mücadeleden bahsetti
En son söz verilen Altındag ilçesi Battalgazi Mahallesi Muhtarı Geredeli hemşehrimiz Bayram Uğurlu yaptığı konuşmada yaptığı çalışmalardan bahsederek, Boluluların birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini vurguladı.
Hep beraber eglenerek çok güzel bir kahvaltının sonunda evlatlarımızdan birisinin söylediği türkülerle kız evlatlarımız neşeledirilip, coşku doruğa ulaştı. Bu gün doğanlar için doğum günü pastası kesilerek, onların gönülleri alınmasına çalışılsada duygu dolu anların da yaşanmasına vesile olundu. Ama yine de onlarla güzel bir gün geçirildi. 
Kahvaltıdan sonra Bolulular ve Kimsesiz çocuklar ile birlikte Ulucanlar Cezaevi Müzesi gezildi. Akabinde Kimsesiz çocuklar geldikleri araçlara bindirilerek, tekrar yuvalarına uğurlandılar.

Bolulular hüzünlü ayrılıştan sonra bir başka etkinlikte buluşmak üzere Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesinden ayrıldılar.








 

YAZARLAR

Tamamı