29.03.2024 15:09:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kitap Fuarı'na Davetlisiniz!

Bolu Kitap Fuarı bu gün (10 Mart 2016 Perşembe) Saat: 15.00 de açılıyor. Bolu Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği Bolu Şubesi tarafından ortaklaşa organize edilen ve 10 - 13 Mart tarihleri arasında dört gün sürecek olan fuar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde (Karaçayır Nikâh Salonu yanı) gerçekleşecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT10 Mart  2016 Perşembe - 12:28
Bolu Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bolu Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bolu Kitap Fuarı" bu gün (10 Mart 2016 Perşembe) saat 15.00 de başlıyor. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde (Karaçayır Nikâh Salonu yanı) 10 – 13 Mart tarihleri arasında dört gün boyunca sürecek fuarda ünlü yazarların söyleşileri, şiir dinletileri yer alacak ve % 50’ye varan indirimlerle kitap satışları gerçekleşecek.
4 gün sürecek Bolu Kitap Fuarı’na tüm halkımız davetlidir
Fuar ile ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan MTTB Bolu Şube Başkanı Hayrettin Özden tüm Bolulu vatandaşları ve üniversiteli gençleri fuara davet ederek; “Bolu Belediyesi ve MTTB Bolu Şubesi işbirliğinde 10 – 13 Mart tarihleri arasında Bolu’da bir kitap fuarı gerçekleştiriyoruz. Fuar kapsamında 22 tane yayın evimiz şehrimizde bulunacak ve fuar süresinde konferanslar, söyleşiler, şiir dinletileri düzenlenecek. Bolumuz ve üniversitemiz için önemli bir organizasyon olacağını düşünüyoruz. Bizlere bu fuarın açılmasında destek veren Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’a da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Birçok Yayın Evi Gelerek Bolu’da Kitaplarını Sergileyecek”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef Türk Milleti olarak kitap okuma alışkanlığımız gelişmiş ülkelere oranla çok zayıf ve bunu hepimiz biliyoruz. Bunu geliştirmek durumundayız. Milli Türk Talebe Birliği bize böyle bir organizasyonla geldiğinde Belediye olarak hemen katkı vereceğimizi söyledik birlikte müşterek bir organizasyona çevirdik. Okuma alışkanlığını artırmak durumundayız. Bu fuar çok ciddi bir fuar olacak ve birçok yayın evi gelerek Bolu’da kitaplarını sergileyecek. Bunların içerisinde de bazı söyleşiler ve dinletiler olacak. Yani dolu dolu bir fuar gerçekleşecek. Bolu halkından bu fuara ilgi göstermelerini istiyorum. Özellikle üniversite öğrencilerinin burayı görmeleri ve bu fuarı gezmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bütün amaç şu; bizler birikimli insanlar yetiştirmek zorundayız. Yabancılar nereye giderse gitsin kitapla gidiyor ama maalesef bizler bu alışkanlığa sahip değiliz. Eğer güçlü bir ülke olmak istiyor ve bunun zorunluluğunu hissediyorsak bunu lafla yapamayız. Bunun için okumalıyız ve kendimizi geliştirmeliyiz. Bolu’da böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen MTTB görevlilerini tebrik ediyorum ve destek konusunda tüm halkımızı bu fuara bekliyorum” dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı