26.04.2024 19:39:36
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Köroğlu'nun Evi Restore Edilecek

Bolu Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, ilçenin kültürel mirası olan Köroğlu'nun evine sahip çıktı. Başkan Efe, evin restore edilerek turizme kazandırılması ve bölgenin canlanması için harekete geçti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN05 Şubat  2020 Çarşamba - 14:06
KÖROĞLU'NUN EVİ RESTORE EDİLECEK
Bolu Dörtdivan'ın Sayık Köyü'nde bulunan halk kahramanı Köroğlu'ya ait olan ev, Belediye Başkanı Hamza Efe’nin girişimleriyle restore ettirilerek turizme kazandırılacak.
Ankara 1 Numaralı Kültür varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2016 yılında tescillenen halk kahramanı Köroğlu’nun Dörtdivan'ın Sayık Köyü'ndeki evi, ilk olarak Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Ankara Altındağ Belediyesi eski Başkanı Veysel Tiryaki, 2017 yılında restore edileceklerinin sözünü verdi. Ancak iki başkanda 31 Mart 2019 yılı seçimlerinde koltuklarını kaybedene kadar geçen sürede evle ilgili hiçbir çalışma yapmadı.
Başkan Efe restorasyon için harekete geçti
Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, ilçenin kültürel mirası olan Köroğlu’nun evine sahip çıktı. Başkan Efe, evin restore edilerek turizme kazandırılması ve bölgenin canlanması için harekete geçti. Bu konuda, yurtdışında ve yurtiçinde birçok eserin restorasyonuna imza atan Hacı İbrahim Mutlu’yu ve heyetini Efe, ilçeye davet etti. İlçeye gelen Mutlu ve ekibi, Köroğlu’nun evine giderek incelemelerde bulundu. Gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından restorasyon işinin en kısa sürede başlanması bekleniyor.
“Cazibe merkezi haline getireceğiz”
Köroğlu’nun evinin restore edilerek turizme kazandırılması noktasındaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Efe; “Prof Dr. Faruk Sümer tarafından, 1580-1585 yılları arasındaki Osmanlıca mühimme defterlerinin incelenmesi neticesinde 8 adet belge ile Dörtdivan ilçesi Sayık Köyünden olan Köroğlu; Dörtdivan’ımız ile özdeşleşmiş bir halk kahramanımızdır. Buna yönelik olarak Sayık köyümüzdeki Köroğlu Evinin restorasyonu için yurtdışında ve yurtiçinde birçok eserin restorasyonuna imza atan bu işin duayenlerinden Sn. Hacı İbrahim Mutlu’yu ve heyetini ilçemizde misafir ettik. Davetimize icabet ettikleri için kendilerine çok teşekkür ederim. Bu dönem bu tarihi canlandıracağız ve Köroğlu evimizi bölgenin önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Kararlıyız” dedi. (boluhavadis.net)




YAZARLAR

Tamamı