25.04.2024 16:55:44
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Köroğlu Sempozyumu Düzenlenecek

Bolu da 10-11-12 Ekim tarihlerinde 'Uluslararası Köroğlu Sempozyumu” düzenlenecek. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Polonya, Kosova ve Rusya'dan bilim adamları Sempozyuma katılacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT07 Ekim  2016 Cuma - 16:08
Uluslararası Köroğlu Sempozyumu 10-11-12 Ekim Tarihlerinde
Bolu'nun marka kent olması ve kendini dünyaya tanıtması anlamında Köroğlu'nun önümüzdeki süreçte önemli rol üstleneceğini belirten Yılmaz, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Türk dünyasının ortak kahramanı olan Köroğlu ile Türk dünyasıyla kucaklaşmayı hedefliyoruz. Bunu Bolu'yu ve Türkiye’yi ilgilendiren bir konuymuş gibi algılamayın. Bolu, Köroğlu sayesinde Türk dünyasının kültürel ve ekonomik birlikteliğini sağlayacak. Bunun böyle bir çalışma olduğunu algılarsak, bu konuda da daha sağlıklı ilerleriz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 10-11-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Köroğlu Sempozyumuna, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Polonya, Kosova ve Rusya’dan bilim adamlarının katılacağını söyledi.
Nevruz, Kucaklaşmanın Merkezi Olacak
Türk dünyasını heyecanlandıran bir başka noktanın ise Nevruz olduğunu belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Maalesef nevruz, bir ayrılıkçı grubun başkaldırı bayramı gibi algılatılmış. Aslında o yapı ile hiç alakası olmayan, tamamen Türk dünyasının baharı müjdeleme açısından bir bayramı. İnşallah nevruz konusunda da Köroğlu oturduktan sonra, Türk dünyası ile kucaklaşacağımız yeni bir öge olacak. Çünkü Köroğlu'nun yaşadığı yer olarak Bolu ifade ediliyor. Türk dünyasını heyecanlandıran tek tepe Bolu’da. Bu, takdiri ilahi diyoruz. Seben'in Alpağut Köyü’nde yüzyıllardır kutlanan bir gelenek. Onunla da inşallah Türk dünyası ile kucaklaşacağız. Bolu’nun Türk dünyasında kabulünü sağlayacak bir yapıya doğru gittiğini bilesiniz " değerlendirmesinde bulundu.
Köroğlu Parkı Projesi Müşterek Bir Proje
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Köroğlu kültürünün merkezini Bolu'ya taşımak amacıyla Alpağut Mahallesi'ne inşa edilecek ve tamamlanmasıyla Türk dünyasının kardeşlik sembolü haline gelecek Köroğlu Parkı Projesi ise "Köroğlu Parkı, Bolu Belediyesi'nin Köroğlu Parkı adını verdiği bir park değil. Biz, Köroğlu Parkı’nı Türk dünyasında sorduğunuzda 'Köroğlu Parkı'mız Bolu'da' diyebileceği bir müşterek bir park haline dönüştürme gayreti içindeyiz " dedi.
Köroğlu Filmi İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Köroğlu’nun Bolu’nun tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ve bu konuda bir film çalışması için girişimlerin başlatıldığını belirten Yılmaz, son olarak şunları kaydetti:
"Bizler belediyecilik anlamında özel doğası olan Bolu’muzu bir dünya kenti haline getirmek için bir çalışma yürütüyoruz. Bunun tanıtımı da iyi yapılması lazım. Bir çalışma yürütürken, bunun iyi tanıtılması lazım. Köroğlu'nu sadece Bolu'nun değil; tüm Türk dünyasının değeri olarak ortaya koymamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, Kültür Bakanımızla görüşmelerimizi yaptık. Başbakanımızın da konudan haberi var. Eğer çok ciddi bir film yapılabilirse Köroğlu ile ilgili, dünyaya tanıtılması sağlanılabilir."




 

YAZARLAR

Tamamı