29.03.2024 16:57:53
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Köydes Toplantısı Yapıldı

2018 yılı KÖYDES toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, 2018 yılı Yüksek Planlama Kurulunun almış olduğu dağıtım kararı çerçevesinde, Bolu'ya tahsis edilen yaklaşık 32 milyon TL ödeneğin proje bazında kullanım yerlerinin tespiti yapıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL31 Mart  2018 Cumartesi - 17:20
2018 YILI KÖYDES TOPLANTISI YAPILDI
Vali Aydın Baruş Başkanlığında gerçekleşen 2018 yılı KÖYDES toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İlçe Kaymakamları, Bolu İl Genel Meclis Başkan Yaşar Yüceer, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ile birlikte daire müdürleri ve şube müdürleri katıldı.
“SICAK ASFALT ESAS ALINACAK”
Toplantıda bir konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, 2018 yılının diğer yıllardan en belirgin özelliğinin köy yolları asfaltlama işinde sıcak asfaltın temel alınması konusu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “2018 yılı KÖYDES çalışmalarının planlamasını yapmak üzere bu toplantımızı yapıyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Merkezimizle birlikte 9 ilçemizde yapılacak KÖYDES çalışmalarını bu toplantıda değerlendireceğiz ve bu değerlendirme esnasında katılımcılarımızın görüşlerine başvurup, il programımızı netleştirerek İçişleri Bakanlığımıza bildireceğiz. Öncelikle Yüksek Planlama Kurulu kararı bizim için yapılacak planlamada temel alacağımız esasları içeriyor. Bu yılki KÖYDES programının diğer yıllardan farklılığı 2018 yılında yol yapımlarında sıcak asfalt kaplama konusunda öncelik verilecek. Sıcak asfaltın temel alınması ve çok istisnai durumlarda kaplama asfalt yönünde planlama yapılmasını içeriyor. Diğer taraftan içme suyu, kanalizasyon ve küçük çaplı sulamalar da aynı şekilde planlama kapsamına alınabiliyor.

“32 Milyon TL Kaynakla Yapabildiğimiz En Azami İşleri Yapmamız Lazım"
2018 yılında ilimize yaklaşık 32 milyon TL bir kaynak tahsis edildi. Bu ödenek 9 ilçemizde kullanılacak. 32 milyon TL kaynakla yapabileceğimiz en azami işleri yapmamız lazım ki ilimizin hem yüzölçümü hem yerleşim birimlerinin fazlalığı itibariyle bu kaynakları çok daha verimli kullanılmasını gerekli kılıyor. Bu kapsamda sizlerden üstün gayret bekliyoruz. Özellikle projelendirme safhasının biran önce bitmesi ve işe başlanması noktasında, yol yapımı noktasında, uygulama birliği sağlanması açısından sizlerin de görüşlerine başvurarak temel bazı kararlar alacağız. Yol konusunda bazı esasları belirlememiz gerekiyor ki daha verimli bir çalışma ortaya koyalım ve elimizdeki kaynakları mümkün olduğunca en fazla mesafeyi yapabileceğimiz bir durum oluşsun.”
Bolu Valisi Aydın Baruş’un konuşmasının ardından 2018 yılında Yüksek Planlama Kurulu’nda belirtilen esaslar ile ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli tarafından 2017 yılında KÖYDES ödenekleri ile Bolu Merkez ve ilçelerde yapılan projelerin değerlendirilmesi ve 2018 yılı planlaması ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
32 MİLYON TL KAYNAĞIN İLÇELERE GÖRE DAĞILIMI:
Merkez: 7 milyon 789 bin TL
Dörtdivan: 1 milyon 121 bin TL
Gerede: 3 milyon 908 bin TL
Göynük: 5 milyon 369 bin TL
Kıbrıscık: 1 milyon 150 bin TL
Mengen: 4 milyon 189 bin TL
Mudurnu: 6 milyon 5 bin TL
Seben: 1 milyon 677 bin TL
Yeniçağa: 767 bin TL




YAZARLAR

Tamamı