19.04.2024 10:22:15
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Koyunculuk Merkezi Olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin “İyi bir bakımla ileriki dönemlerde bu koyun popülasyonu Bolu'da daha yukarılara çıkacak inşallah ve dolayısıyla da Türkiye çapında bunu planladığımız içinde Bolu'da bu koyunculuk merkezlerinden bir tanesi olacak inşallah” dedi

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR05 Temmuz  2021 Pazartesi - 02:41
BOLU KOYUNCULUK MERKEZLERİNDEN BİR TANESİ OLACAK
Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Seben Orman İşletme Müdürlüğü Taşlı Yayla Orman Deposu’nda incelemelerde bulundu ardından bölgede tarım ve ormancılık yapan çiftçilerle bir araya geldi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Seben Taşlı Yayla Göleti sulaması şantiyesi, Seben Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışmaları yerinde gördü. Akabinde AK Parti Seben ilçe teşkilatının yanı sıra üreticiler, muhtarlar ve civar köy halkıyla bir araya gelen bakan yardımcısı Fatih Metin, öneri ve talepleri dinledi değerlendirmelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e seben ziyaretinde AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Seben Kaymakamı Süleyman Bakan, Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, Tarım İl Müdürü İzzet Murat, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrak’da eşlik etti.
“GÖÇÜ ENGELLEMİŞ OLACAĞIZ”
İlçede tarımsal alanda yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Metin’in, Bolu’da iç göç yaşandığına dikkat çekerek; “İlçelerimize baktığımız zaman Bolu dışına bir göç yok içine bir göç var merkezine. Bunun sebebi eğitim ve sağlık. Vatandaşımız eğitim ve eğitim sebebiyle Bolu merkeze göçüyor. Bu istihdamı sağlayacağı için nüfusu burada tutacak. Önümüzdeki dönemde buradaki nüfus artışı, istihdamı tutturduğunuz zaman buradaki eğitim olanakları da değişecek ve o göçü bu şekilde engellemiş olacağız.” dedi.
“450 ÜRETİCİMİZ BAŞVURDU”
Hayvancılığı geliştirmek için hayata geçirilecek yeni projelerden de bahseden bakan Yardımcısı Fatih Metin; “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Bakanımızın gösterdiği bir hedef var. Şuanda Türkiye’de 56 milyon koyunumuz var. Biz bunu 100 milyona çıkartacağız. Bunun içinde tüm Türkiye’de bu hamleyi gerçekleştiriyoruz. Adım adım gidiyoruz. Bolu’da bölgesel anlamda, koyunculuk anlamında çok ideal bir bölge. Buna meraklı çok üreticimiz var. Biz bir anket yaptık, talep topladık. Tarım İl Müdürlüğümüze ve Keçi ve Koyun Yetiştirici Birliğimiz vasıtasıyla 450 talep topladık. 450 üreticimiz Bolu çapında koyunculuk faaliyetinde koyunların sayısını arttırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

“İKİ YIL ÖDEMESİZ 7 YIL VADELİ FAİZSİZ BİR KREDİ İMKANI OLACAK”
Keçi ve Koyun Yetiştiriciliği yapacak üreticilere iki yıl ödemesiz 7 yıl vadeli faizsiz bir kredi imkanına kavuşturacaklarının da müjdesini veren bakan yardımcısı Metin; “Ziraat Bankasıyla yaptığımız protokol çerçevesinde son imza aşamasında. Vali Bey’de imzaladıktan sonra hayata geçirmiş olacağız. İki yıl ödemesiz 7 yıl vadeli faizsiz bir kredi imkânına kavuşturmuş olacağız. Bu zaten bereketli olan hayvancılık yapan vatandaşımız bu sayede uygun fiyatla koyun materyaline ulaşacak. İyi bir bakımla ileriki dönemlerde bu koyun popülasyonu Bolu’da daha yukarılara çıkacak inşallah ve dolayısıyla da Türkiye çapında bunu planladığımız içinde Bolu’da bu koyunculuk merkezlerinden bir tanesi olacak inşallah.” şeklinde konuştu. (Aslı Akış koroglugazetesi.com)

 

YAZARLAR

Tamamı