25.04.2024 23:15:35
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

'Kur'an'a Adanmış Ömürler' Sergisi Açıldı

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Kur'an'a Adanmış Ömürler" konulu Biyografi sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisinde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. 24 Haziran'a kadar açık olacak sergiye davetlisiniz.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT14 Haziran  2016 Salı - 02:22
Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Kur'an'a Adanmış Ömürler" konulu Biyografi sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisinde 24 Haziran'a kadar açık kalacak.
Harun Aytaç, "Kur'an'ın en güzel şekilde anlaşılması ve okunması için çalışıyoruz"
Serginin açılışında konuşan Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Genel Başkanı Harun Aytaç, Ramazanın Kur'an ayı olduğunu belirterek "Ramazanın mübarek oluşu, Kur'an-ı Kerim'in bu ayda Kadir Gecesi'nde inmeye başlaması nedeniyledir. Bu mübarek ay vesilesiyle hep beraber Kur'an'a gönül vermeliyiz." dedi.

Aytaç, EHAD olarak 81 il ve 400 ilçede faaliyetler yürüttüklerini ve Kur'an'ın en güzel şekilde anlaşılması ve okunması için çalıştıklarını aktardı. Çocukların Kur'an ehli olarak yetiştirilmesini tavsiye eden Aytaç, Allah'ın Kur'an ehli gençliğe çok değer verdiğini söyledi.
Hemşehrimiz Hüseyin Mollaoğlu EHAD Ankara Şube Başkanlığını yürütüyor.
Evrensel Hafızlar Derneği Ankara Şube Başkanı Dörtdivanlı Hemşehrimiz Hüseyin Mollaoğlu yaptığı açıklamada; "Kur'an-ı Kerimin anlaşılması ve Kur'an-1 Kerime Ömrünü Adamış Hafız ve Alimlerimizin Hayatının tanıtılması ve anlaşılması adına düzenlenen biyografi sergisidir. Yaklaşık 53 Biyografiye yer verilmiştir. Sergiye gelenlere Kur'an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitaplar ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Sergimiz 24 Haziran'a kadar açık kalacak. Kur'an sevdalılarını Ankaralıları sergimize bekliyoruz" dedi.

Hayatlarını Kur'an-ı Kerim'e adamış kıraat alimlerinin Biyografileri sergileniyor
Sergi de Mehmet Zahit Kotku dan Süleyman Hilmi Tunahan'a, Ahmet Hamdi Akseki den Ömer Nasuhi Bilmen'e, Lütfi Doğan dan Rıza Çöllüoğlu'na Hayatlarını Kur'an-ı Kerim'e adamış kıraat alimlerinin hayat hikayelerine yer verilen sergide yaklaşık 53 kişinin biyografisi sergileniyor.

Kurdela kesimi ile serginin açılışı yapıldı

Sergiye katılan Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Harun Aytaç, Ben-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Evrensel Hafızlar Derneği Ankara Şube Başkanı Hüseyin Mollaoğlu tarafından kurdela kesilerek, serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezenlere Kur'an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitaplar ücretsiz olarak dağıtıldı.
Biyografi Resimleri için Tıklayınız




YAZARLAR

Tamamı