19.04.2024 02:02:50
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kuran-ı Kerim Okuma Etkinliği!

Dörtdivan Ortaköy Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneği ve Köy Muhtarlığı ile her yıl Ramazan Aylarında ortaklaşa tertiplemiş olduğu Kuran-ı Kerim Hatmi Şerifi okuma programı bu yıl Ramazan Ayında da gerçekleştiriliyor. Köyün web sitesinde konu ile ilgili şu açıklama yapıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN07 Haziran  2016 Salı - 23:11
RAMAZAN AYINA ÖZEL (Kuran-ı Kerim) Okuma Etkinliği
Bolu Dörtdivan Ortaköy Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneğimizin ve Köy Muhtarlığımızın her yıl Ramazan Aylarında ortaklaşa tertiplemiş olduğu Kuran-ı Kerim Hatmi Şerifi ile (Yasin-i Şerif, Salavat-ı Şerife, Kelime-i Şehadet, Kelime-i Tevhid) okuma programı bu yıl Ramazan Ayında yeniden gerçekleşiyor.
Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu ise, Cehennem ateşinden kurtuluş olan Mübarek Ramazan Ayına erişmiş bulunuyoruz.
Daha fazla Allah’ı anarak, peygamber efendimizin sünnetlerine iştirak ederek, 11 Ayın sultanı Şehr-i Ramazan Ayına daha büyük coşkuyla ve şevkle giriyoruz.
Her yıl düzenlemiş olduğumuz Kuran-ı Kerim Okuma Etkinliğimizdeki amacımız kısaca şudur; “Kalplerdeki kin, nefret ve körelmiş duyguların yerine, şefkat, merhamet ve yeniden doğuşun başlangıcı olması vesilesi ile Birliğimizi, Dirliğimizi ve Kardeşliğimizi yeniden tazelemeye çalışmaktır.
Etkinliğe Nasıl Katılabilirim?
Ramazan Ayı boyunca okuduğunuz Kuran-ı Kerim Hatmi Şerifi ile Yasin-i Şerif, Salavat-ı Şerife, Kelime-i Şehadet, Kelime-i Tevhid’leri okuduğunuz adedi ile birlikte okuma etkinliğini tertipleyen Köy Derneğimize, Köy Muhtarılığımıza veya Köy İmamımız Yılmaz Coşkun’a ulaştırarak bu manevi çorbaya dahil olabilirsiniz.
Okuduğum Hatm-i Şeriflerin Duası Ne Zaman Yapılacak ?
Derneğimize okunduğu bildirilen Hatm-i Şeriflerin duası Ramazan Ayının 27.Gecesi olan Kadir Gecesinde ve 17.Kirazlı Yayla Şenliklerinde (Ramazan Bayramının 2.Günü 06 Temmuz 2016 tarihinde) tüm köylülerimizle birlikte Kirazlı Yayla’da yapılacaktır.
Bu manevi çorbaya katılmak isteyen tüm hemşehrilerimize duyurulur.
İletişim:
Ortaköy Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı
Mevlüt Çimen
Tel No: 0532 227 44 57
Ortaköy Köyü Camii İmamı
Yılmaz Coşkun
Tel No: 0538 700 29 96
***Sosyal Medya hesabımıza da mesaj atarak okuduğunuz adedi bildirim yapabilirsiniz.
Sosyal Medya Hesabımız: https://www.facebook.com/boludortdivanortakoy/
www.dortdivanortakoy.com




YAZARLAR

Tamamı