19.04.2024 06:31:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Limonun İnanılmaz Faydaları

Limon "süper yiyecek" sayılan besinler arasındadır. Bazı kişilere alerjen etki gösterse de bin bir faydası olan limon hakkında bilmedikleriniz. Limon, C vitamini, B vitamini, fosfor, protein, karbonhidratlar gibi birçok zengin içeriğe sahiptir. Peki limonun sağlığa faydaları neler?

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK23 Eylül  2020 Çarşamba - 00:10
İşte Limon ve Limon Suyunun Mucizevi Faydaları
Limon "süper yiyecek" sayılan besinler arasındadır. Bazı kişilere alerjen etki gösterse de bin bir faydası olan limon hakkında bilmedikleriniz. Limon, C vitamini, B vitamini, fosfor, protein, karbonhidratlar gibi birçok zengin içeriğe sahiptir. Faydalarının yanında kilo vermeyi de destekleyen limon sofraların vazgeçilmez besini olarak karşımıza çıkıyor. Peki limonun sağlığa faydaları neler?
Yumuşak ve ışıldayan saçlara sahip olmak için sıcak su içmek şart. Sıcak su, saç köklerindeki sinir uçlarına enerji gönderir ve bu sinirleri aktif hale getirir. Bu işlem saçların doğal canlılığını geri kazanmasında ve çok daha parlak görünmesinde etkilidir. 

Güne Başlarken Limonlu Sıcak Su
Güne başlarken içine biraz limon sıkılmış sıcak su içmek metabolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlar. Ayrıca gün boyunca dinç kalırsınız. Limon sıkılmış sıcak su yağ dokularınızı parçalayarak dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olmanıza olanak verir. Sıcak limonlu su, doğal bir detokstur. İçtiğinizde vücut ısınız artar ve hızla toksinleri dışarı atarsınız.
Limon Yaprağı 
Limon yaprağı mideyi ve bağırsakları kuvvetlendirir ve onun çiçekleri ve kabuğu eğer yemek pişirilirken içine katılırsa, sindirime yardımcı olur.
Limon yağı beyin aktivitesini yükseltiyor
Öğleden sonraları enerji kaybı mı hissediyorsunuz? Experimental Biology and Medicine’da yayınlanan bir çalışmaya göre, limon yağı beyin aktivitesini yükseltiyor.
Tırnak lekelerini gideriyor
Oje kullanan kadınların tırnakları genellikle bir süre sonra sararır, limon suyu ile ovulduğunda temiz ve taze tırnaklara kavuşmak mümkün.
Kepeği azaltır
Sıcak ve limonlu suyun diğer bir faydası deriyi ve vücudu nemlendirmesi. Bu da kepeği önemli ölçüde azaltır. Limonu hazırladığınız doğal saç maskelerinde de kullanmanız saçınıza parlaklık ve canlılık kazanmasını sağlayacaktır.
Boğaz ağrısını gideriyor
Balla karıştırılan limon, şurup yerine, boğaz ağrınızı kısa dönem geçirebilecek doğal bir yöntem. Bir bardak sıcak suyun içine limon suyu ve bal karıştırın ve yudumlamadan önce biraz ılınmasını bekleyin.
Panzehir
Bal boğazı sarıp yumuşatıyor, limon ise mukusları gideriyor. Bu sarı meyveler aynı zamanda eski insanlar tarafından çeşitli zehirlere karşı bir panzehir, bir ilaç olarak ve böceklere karşı da kullanılıyordu.
Sivilcelere iyi geliyor
Sivilceler için, limonun içindeki sitrik asit akne problemlerini yenmeye yardımcı oluyor ‘The Lemon Juice Diet’i yazan Theresa Cheung’a göre; limon suyunu yine ballı su ile karıştırıp sorunlu bölgeye sürmeli ve durulamadan önce en az yarım saat beklenmelisiniz. Bu işlemi her gün günde 2 kez yapmalısınız. (posta.com.tr)




YAZARLAR

Tamamı