29.03.2024 08:58:52
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

LİSELİ AŞÇILAR YARIŞTI

Birinci İzzet Baysal Mutfak Şenlikleri etkinlikleri Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikle yapıldı. Yapılan etkinlikte öğrenciler kendilerine ayrılan 90 dakikalık sürede en güzel yemeği yapıp ödüllerini almak için yarıştılar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM31 Mart  2016 Perşembe - 11:11
1’inci İzzet Baysal Mutfak Şenlikleri Etkinliğinin açılışında konuşan Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İbrahim Konuk, “ Bu gün okulumuz olarak düzenlemiş olduğumuz 1. İzzet Baysal Mutfak Şenlikleri katılan herkese saygılar sunuyorum. Hepinizin bildiği gibi yoğunlaştırılmış eğitim uygulayan okuluz bundan dolayı da eğitim öğretim sezonumuzun son 3 haftasına girmiş bulunmaktayız. 3 hafta sonra nasip olursa öğrencilerimizi teorik derslerinin başarısını tamamlayarak değerli işletmelerimize emanet edeceğiz. Ondan öncede birincisini düzenlemiş olduğumuz bu mutfak şenliğiyle senenin kapanışını yapıp öğrencilerimizi değerli olan işletmelerimize uğurlamak için burada toplanmak durumundayız. Bu yarışmada emeği gecen öğretmenlere ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Yine sektörden olan ustalarımıza, şeflerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasının devamında Konuk; ”Bu gün burada 166 tane öğrencimizi Türkiye’nin güzide otellerinde işletmeye göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye de Antalya başta olmak üzere bolu da, İstanbul da, Aydın da seçkin otellere 166 tane öğrencimizi beceri eğitimini tamamlamak üzere göndereceğiz. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.
“BOLU, TÜRK AŞÇILIĞI GENLERİNE İŞLENMİŞ ÖZEL BİR MEKÂN”
Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İbrahim Konuk’un ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu dışarıdan bakıldığında aşçılar ülkesi, aşçılar şehri olarak görülür. İç bünyede ise Mengen öne çıktığı için biz Bolu olarak bu duyarlılığı çok ciddi anlamda öne çıkarmamaya çalıştık. Dışarıdan bakıldığında Bolu bütün ilçeleri ile beraber Türk aşçılığının genlerine işlemiş özel bir mekân olarak adlandırılır. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde bolunun bir girişine aşçı heykeli yaparak sizin bu değerli görevlerinizi Bolu olarak sahiplenmiş olacağız. Şu ana tabi insanların yaşadığı her yerde mutfak önemli ve Türk mutfağını en iyi temsil edenlerde Bolulular ve Bolu da yetişenler yani hepiniz. Bunların bir alaylı kısmı var birde mektepli kısmı var sizler mektepli olarak alaylıları aratmadığınızı her yerde görüyoruz” dedi.
“BOLULU OLMAYAN YER YOK”
Başkan Yılmaz konuşmasının devamında, “Belediye Başkanı olarak gittiğim her hangi bir otelde bana özel bir tabak geliyor. Herkes merak ediyor niye mutfakta bir tane Bolulu var Bolulu olmayan bir yer yok Bolu’dan yetişmeyen her hangi bir yer yok onun için siz çok değerli olduğunuzu bileseniz. Bide işinizi severseniz çok iyi paralar alıyorsunuz bir süreç istiyor ama süreçten sonra üniversiteyi bitirmenize bile gerek kalmıyor. İyi bir aşçı ekonomik olarak değerli haklar sağlıya biliyor. Böyle bir göreve sizi yetiştirmiş olan başta müdürleriniz olan ve bütün öğretmenleri kutluyoruz. Aşçılık alanlarında en azından dereceler getirdiğiniz için sizleri de kutluyoruz. Böyle bolu dan bakıldığında sizin okul çok ciddi alınmayan bir okul gibi görünüyor ama yarışmalarda sizlerin başarılarınız şaşırtıyor bizi siz bizi şaşırtmaya devam edin Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasının ardında, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar dileyerek 90 dakikalık sürede lezzetlere lezzet katmaları için yarışmayı başlattı.

YAZARLAR

Tamamı