16.04.2024 17:23:37
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Mangallar Köyü Gerçeği

Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı Mangallar köyünün geçtiğimiz günlerde Koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı yönünde ki haberlere göre, resmi bir kararın olmadığı ortaya çıktı. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için köye giriş çıkışlara kısıtlama getirildi. Mangallar Köyünde ki durum ve neler oluyor? İşte Basında yer alan haberler..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR03 Haziran  2020 Çarşamba - 15:25
GEREDE MANGALLAR KÖYÜNDE NE OLUYOR? İŞTE İŞİN İÇ YÜZÜ
Bolu Gerede Mangallar köyünde yaşayan 3 kişilik ailenin yapılan korona virüs testleri pozitif çıktı. Aynı aileden 3 vakanın çıkması üzerine Gerede Kaymakamı’nın talimatıyla köy girişinde jandarma ekipleri görevlendirildi. Jandarma ekiplerinin köy girişini kapatması üzerine basında köye karantina uygulandığı haberleri çıktı. Ancak olay yerine muhabirlerin gitmesi üzerine gerçek ortaya çıktı.
Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Mangallar köyü için alınan resmi bir karantina kararı bulunmuyor. Köyde aynı aileden 3 kişide korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine, virüs bulunan ailenin temas ettiği kişilerin köye gelmelerini önlemek için jandarma ekipleri görevlendirildi. Ekiplerin köy girişindeki görevlerinin 14 gün boyunca devam edeceği öğrenildi.
MANGALLAR KÖYÜNE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KISITLANDI
Bolu’nun Gerede ilçesindeki Mangallar Köyündeki üç kişilik bir ailede Koronavirüse rastlanmasının ardından köyün girişi jandarma ekipleri tarafından kapatılırken köye giriş çıkışlar kısıtlandı.
Gerede ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan 52 haneli Mangallar Köyü’nün bir mahallesinde bir çocukta Koronavirüs tespit edildi. Çocuğun anne ve babasına yapılan testlerinde pozitif çıkmasının ardından virüsün yayılmasını önlemek için köye giriş çıkışlara kısıtlama getirildi.
Gerede Kaymakamlığı’nın kararıyla köyün girişi jandarma ekipleri tarafından kapatılırken köye giriş çıkışlar sınırlandırıldı. Jandarma ekipleri köyün girişinde 24 saat nöbet tutarken köyün içerisinde de denetimlerini sürdürüyor. Köydeki üç kişilik ailenin temas ettiği kişilerinde testlerinin yapıldığı belirtildi. Köyde resmi bir karantina kararının bulunmadığı öğrenilirken jandarma ekiplerinin bekleyişi sürüyor.
Köyün girişinde nöbet tutan jandarma ekipleri haber yapmak için köye giden gazetecilere Gerede Kaymakamlığı’nın çekim izni vermediğini söyleyerek görüntü ve fotoğraf alınamayacağını söyledi. Jandarma ekipleri gazetecilerin beklemeye devam etmesi üzerine bu kez dubaları ekip otolarına yükleyerek bölgeden ayrıldılar. Bir jandarma aracı da köyün iç kısmına doğru uzaklaşarak aracında beklemeye devam etti.
Muhtar Açıklamada Bulundu
Gerede Mangallar Köyü Muhtarı Nazım Göktaş tarafından yapılan açıklamada, köyde çıkan 4 pozitif vakanın Gerede Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı ve yakınlarında yapılan test sonuçlarında ise herhangi bir pozitif vaka olmadığı iddia edildi. Göktaş ayrıca Gerede İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin vakanın çıktığı ilk gün 01 Haziran 2020 Pazartesi günü tedbir amacıyla köyde giriş çıkış kontrolü yaptığı şuanda köyün karantina altında olmadığını belirtti.
Kaynak: Bolu Basını




YAZARLAR

Tamamı