29.03.2024 03:24:40
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Mayha Kazı projesi 3'üncü oldu!

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Pazarı ve Sertifika Töreni' Bolu Gazelle Otel'de yapıldı. Dörtdivan'dan 14 Genç girişimci Kadın çiftçi katılırken Doğancılar köyünden Meryem Benderlioğlu'nun hazırladığı Mayha Kazı projesi 3'üncü oldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN29 Mayıs  2016 Pazar - 01:00
Dörtdivan'dan Mayha Kazı Projesi 3’üncü oldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bolu İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Pazarı ve Sertifika Töreni’ Bolu Gazelle otel’de yapıldı. Proje kapsamında Dörtdivan İlçemizden 12, İl genelinde 50 kadın çiftçinin projeleri görücüye çıktı.
Yarışma sonucu yapılan değerlendirmede, Selvi Duman 1’inci, Gülsen Aslan 2’inci ve Dörtdivan Doğancılar köyünden Meryem Benderlioğlu 3’üncü oldu.

Bolu Gazelle otel’de düzenlenen ödül törenine, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şahin Serin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Fahri Tetik de katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca 'Tarım’da Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı" ile 2016 yılında belirlenen 10 ilde (Adıyaman, Bolu, Sakarya, Artvin, Yalova, Adana, Kırşehir, Iğdır, Sinop, Tekirdağ) her bir il için 50 kadın çiftçiye İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 72 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Dörtdivan İlçesinde tarımla uğraşan 14 kadın çiftçi "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programına" katılım sağlayıp; İŞKUR ve KOSGEB aracılığıyla 72 saatlik girişimcilik eğitimi almış ve bu doğrultuda gerçekleştirilen eğitimi başarıyla tamamladı. Eğitimi tamamlayan 12 Genç kadın girişimcinin her biri bir tarımsal proje hazırlayıp yarışmaya tabii oldu. Hazırlanan projeler İl bazında oluşturulan jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, birinci olan proje Türkiye finali değerlendirmesi için bakanlığa gönderilecek. Yarışan projelerden "Balı Arı Yapar Kuzgölcük Aroma Katar" adlı projesiyle Selvi DUMAN İl birincisi olurken, "Süper Solucanlar" ile Gülsen ASLAN ikinci, "Dörtdivan'ın Meşhur Mayha Kazı" ile Meryem BENDERLİOĞLU üçüncü oldu.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ve AK Parti ilçe Başkanı Şahin Serin dereceye giren Tarımda Genç Girişimci Kadınlara ödüllerini ve sertifikalarını verdiler.

Pogram sonunda Başkan Hasan Uzunoğlu, İlçe Başkanı Şahin Serin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Fahri Tetik ile birlikte Dörtdivanlı Genç Girişimci Kadınların hazırladığı projeleri gezerek, bilgi alıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.




 

YAZARLAR

Tamamı