29.03.2024 01:55:02
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Memur-Sen Macron'u Protesto Etti

Memur-Sen Konfederasyonu, Hz. Muhammed'i hedef alan karikatürlerin kamu binalarına yansıtılmasına izin veren ve sonrasında yaptığı küstah açıklamaları ile İslam düşmanlığını açıkça ortaya koyan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protesto etti. Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, protesto basın açıklamasını Ankara Ulus Meydanında yaptı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL27 Ekim  2020 Salı - 17:03
Memur-Sen’den Küstah Macron’a 81 İlden Tepki Yağdı
81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamaları ile Macron’a tepki gösteren Memur-Sen Fransa mallarına boykot çağrısında bulundu.
Türkiye’nin 81 ilinde pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen eylemlerin Ankara’daki durağı Ulus Meydanı oldu. Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile temsili sayıda teşkilat mensubunun katıldığı eylemde basın açıklamasını Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptı.
Konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Avrupa’nın genel ruh halini yansıttığını söyleyen Yalçın, “Aslında Macron, bir görüntü… Avrupa’da birçok ülkede bir cinnet hali yaşanıyor…Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi, o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir” dedi.

Almanya’da yaşanan cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron’un ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam’a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkmasının cinnetin boyutlarını gösterdiğini belirten Yalçın, yaşananlara tepkisiz kalan islam ülkelerine seslenerek “Kutsal emanetlerimizin mekanı olmakla yetinip, kutsala sahip çıkmayı beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla aynı kulvarda bulunmaya teşne Birleşik Arap Emirliklerini de tarih ve bizler not ediyoruz. Dine ve Kutlu Nebi’ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
“İnsanlığın İnançlarını Hedef Almak Özgürlük Değil, Küstahlıktır”
Avrupa’daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron’un da kirli siyasetine malzeme aramakta olduğunun altını çizen Yalçın, “Macron’un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır” dedi.
“Bizim gözümüzde Macron ve benzerleri emperyalistlerin amelesi, kapitalistlerin, finans baronlarının hademesidir” diyen Yalçın, “Dünya’nın imkânlarını, insanların inançlarını çalanlar yani Macron gibiler, inanca ve kutsallara hakaretle yenilgilerini gizlemeye, yok oluşlarını geciktirmeye, kirli düzenlerini devam ettirmeye yönelik tetikçi konumlarını devam ettiriyorlar” şeklinde konuştu.

“İslamofobi Fransa’yı Esir Almıştır”
Değerlerini ve kutsallarını her koşulda koruyacaklarını ifade eden Yalçın, “Biz, neye inandığına bakmaksınız, yüce Allah’ın yarattığı bütün insanları “yaradılanı sev yaradandan ötürü” düsturuyla sever, hakikatin ışığı sönmesin, refah sömürülmesin, felah engellenmesin diyerek de hilkati garibenin yani Macron gibilerin karşısından mücadele etmeyi hem düstur hem onur sayarız. Bütün dünya duysun ki; bizim için Hz. İsa da Hz. Musa da hülasa, Hz. Adem’den Hatemül Enbiya Hz. Muhammed’e bütün peygamberler kutsaldır, haktır, sataşmadan dahi muaftır. Çünkü onlar, insana onuru ikram, insanlığa felahı imkân haline getirmek için yaşadılar, yaşattılar ve hakikati, doğruyu yaydılar” ifadelerini kullandı.
Yaşananların bir yok oluş cinneti olduğunu söyleyen Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görünen o ki, Macron, mazlumların kanı ile semirmiş emperyalist coğrafyanın, en zayıf ülkesinin lideri olması bakımından beyhude terör çığlıkları atmaktadır. Zira virüs Fransa’yı esir almıştır.
Yıkılan ve yok olan sömürü ve onu var eden düzendir. İcra ve inşa edecek olansa inanan özgür insanın iradesi ve adil dünya düzeni mücadelesidir. Ve beklenen şudur ki, sefer insana mahsus, zafer imana dairdir. Uyanan bu dünyayı selamlarken, gönlümüzce rahmet peygamberine salavat getiriyor ve bütün benliğimizle, bütün güzel sözlerin insicamıyla sesleniyoruz:
Ya Muhammed seni seviyoruz.
Ya Muhammed seni seviyoruz.
Ya Muhammed seni seviyoruz.”






YAZARLAR

Tamamı