26.04.2024 11:43:13
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Mülakat sonuçları açıklandı

15 bin sözleşmeli öğretmen ve 5 bin dershane öğretmeninin alımı ile ilgi mülakat sonuçları açıklandı. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve sözleşmeli öğretmenlerin Atamaları 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM29 Eylül  2016 Perşembe - 11:42
Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları Açıklandı.
Sözleşmeli öğretmenlik için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuran ve mülakata giren öğretmenlerin mülakat sonuçları bugün MEB tarafından açıklandı. Sonuçları merak eden öğretmen adayları MEB'in resmi internet sitesinden öğrenebilir. Mülakat sonucu olumlu olan adayların atama sonuçları Ekim'de,
Sonuçları öğrenmek için tıklayınız...
Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. MEB bugün sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı ve mülakatta başarılı olanlar ilan edildi.
İtirazlar 3 Ekim'de Sonuçlandırılacak
Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, itirazlarını 29 – 30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında yapacaklar. Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.
Sözleşmeli Öğretmen Atamaları 10 Ekim'de
Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, 20 bin sözleşmeli öğretmenin 4-7 Ekim tarihleri arasında tercih yapacağını duyurdu. Tercihlerini yapan öğrencilerin atamaları ise 10 Ekim'de gerçekleşecek. Bu arada Milli eğitim Bakanlığı yapmış olduğu açıklamayla 5 bin sözleşmeli öğretmenin daha atayacaklarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 18 ayrı il merkezinde yüzlerce komisyon tarafından gerçekleştirilen mülakat sınavları sona eriyor. Sınav sonrasında mülakat puanları esas alınarak yapılacak olan atamalarda, öğretmen adaylarının mülakat puanlarının eşit olması halinde Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P121 puan türü geçerli olacak. Tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra Öğretmenlerin Atamaları 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalarının gerçekleşmesinden hemen sonra Öğretmenler görevlerine başlayacaklar.
Özleşmeli Öğretmenler Hangi İllere Atanacaklar
Adıyaman - Ağrı - Aksaray - Amasya - Ardahan - Artvin - Bartın - Batman - Bayburt - Bingöl - Bitlis - Çanakkale (Gökçeada ve Bozcaada) - Çankırı - Çorum - Diyarbakır - Elazığ - Erzincan - Erzurum - Giresun - Gümüşhane - Hakkari - Iğdır - Kahramanmaraş - Karabük - Karaman - Kars - Kastamonu - Kırıkkale - Kırşehir - Kilis - Malatya - Mardin - Muş - Nevşehir - Niğde - Ordu - Osmaniye - Rize - Samsun - Siirt - Sinop - Sivas - Şanlıurfa - Tokat - Trabzon - Tunceli - Van - Yozgat - Zonguldak







YAZARLAR

Tamamı