16.04.2024 09:41:36
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Nerede Oy Kullanacağım?

YSK seçmen sorgulama sayfası erişime açıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde hangi sandıkta nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar, ysk.gov.tr adresi üzerinden ve e-Devlet Kapısı aracılığıyla seçmen sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir. İşte haberimizde nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL07 Şubat  2019 Perşembe - 18:23
NEREDE OY KULLANACAĞINI SORGULAYABİLİRSİN
Vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını ysk.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları Nüfusa kayıtlı oldukları il ve Nüfusa kayıtlı olduğu sıra numarasını girdikten sonra sorgulayabilecek.
31 Mart seçimlerine günler kala, 57 milyon seçmeni ilgilendiren sandık sorgulama sayfası YSK tarafından erişime açıldı. 'Nerede oy kullanacağım?' başlığı ile yayında olan sayfa aracılığıyla vatandaşlar hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebiliyor. Peki, YSK seçmen sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İzlemeniz gereken yol şu şekilde...
Öncelikle Seçmenlerin YSK'nun "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra açılan ekranda gerek eski tip nüfus cüzdanı gerekse yeni kimlik kartı ile sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İlgili bilgileri girdikten sonra "sorgula" butonuna tıklayıp, hangi okulda ve sandıkta oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
YSK SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ
Öte yandan, e-Devlet üzerinden de oy kullanacağınız sandık bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Bir başka seçmen sorgulama sistemi ise mobil uygulamalar. YSK seçmen sorgulama işlemleri için mobil uygulamaları da devreye soktu. Android ve İOS için hazırlanan mobil uygulamaları telefonunuza indirerek seçmen kaydınız ile ilgili gelişmeleri ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.
E-DEVLET İLE SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
e-Devlet Kapısı aracılığıyla seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;
e-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ aracılığıyla giriş yapın.
Açılan sayfada T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi bilgilerinizi girin.
Daha sonra arama satırına "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazın ve ilk sayfaya tıklayın.
Karşınıza gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğü bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.
E DEVLET SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ




YAZARLAR

Tamamı