25.04.2024 04:31:40
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ödenek Yok, İnternet Yok.!

Bolu'da yeni yapılan binalarda İnternet ve telefon hattı olmadığı için vatandaşlar zor günler yaşıyor. Türk Telekom'un şebeke hattı çekilmediği için internet ve telefonlar kullanılamıyor. Çocuk sahibi vatandaşlar ise verilen ödevler nedeniyle sorunlarının ikiye katlandığını belirtiyorlar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL05 Aralık  2016 Pazartesi - 16:39
Bolu da Ödenek olmadığı için interneti kullanamıyorlar
Bolu’da bazı mahallelerde bulunan yeni binalarda Türk Telekom’un şebeke hattı çekilmediği için internet ve telefonlar kullanılamıyor. Sorunlarını yetkililere bildiren Bolulular iddiaya göre, yeterli ödenek olmadığı için yeni binaların alt yapı işlemlerinin yapılamadığı cevabını alıyorlar. Sümer mahallesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası bir vatandaş, geçtiğimiz aylarda yeni yapılan bir binaya taşındığını belirterek, “daha önce oturduğum binada hem internet hem de telefon hattımız vardı. Şu an yaşadığım apartmana taşınırken böyle bir sorunla karşılaşacağımız aklımızın ucundan bile geçmedi. Sonuç itibariyle kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Evimize taşındığımda internet ve telefon hattının nakli için başvuru yaptığımda binaya şebeke hattının çekilmediğini öğrendim” dedi.
ÇOCUKLAR DA ETKİLENİYOR
Çocuklarının ödevleri için internete ihtiyaçların olduğunu ifade eden vatandaş, “iki çocuğum var ve ikisi de öğrenci. Verilen bazı ödevleri internetten araştırmaları gerekiyor. Çocuklar evde internet olmadığı için neredeyse haftanın her günü internet kafelere giderek ödev yapmak zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu. (boluolay.com)



 

YAZARLAR

Tamamı