26.04.2024 06:21:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF YARIŞMASI

81 İlde Doğa ve Çiçek Yarışması düzenleniyor. Yarışmaya ailesi çiftçilikle uğraşan 9-12 yaş grubu çocuklar katılabilecek. Yarışmaya her çocuk seçmiş olduğu 2 fotoğrafla katılabilecek olup, son başvuru tarihi 01 Ekim 2015'tir.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT02 Temmuz  2015 Perşembe - 15:30
"Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" Fotoğraf Yarışması
Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Dünya Botanik Expo'su 23 Nisan 2016 yılında Antalya'da Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya Sloganı ile "Çiçek ve Doğa" temasıyla açılacak. Kültür, tarih ve eğitim buluşması olan Expo 2016 ile Antalya'da bir Dünya Bahçesi oluşturulması hedeflenmekte. Anadolu'nun zengin tarih, kültür ve florasını uluslararası sahaya ve evrensel platforma taşıyabilmek açısından Expo 2016 önem arz ediyor.
Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'ne yönelik duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak amacıyla, 81 ilde; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" Fotoğraf Yarışması gerçekleştirilecek. Yarışmaya ailesi çiftçilikle uğraşan 9-12 yaş grubu çocuklar katılabilecek.
Yarışmaya her çocuk seçmiş olduğu 2 fotoğrafla katılabilecek olup, son başvuru tarihi 01 Ekim 2015'tir. Fotoğrafları çekilen bitkini mümkünse il-ilçeye özgü olması tercih sebebi.
Bolu İli bu konuda zengin bitki florasıyla çocuklarımıza oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Ayrıca fotoğrafların net, görsel olarak nitelikli ve özelliklede çocuk eliyle çekilmiş olması gerekiyor.
src=
Yarışmanın Bolu ayağı değerlendirmelerde bulunan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ; "Yarışmayla birlikte çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerimizin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata kattığı değeri öğretmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, ülkemizin sahip olduğu bitkisel zenginliği n yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmek amaçlanmıştır. Doğrusunu söylemek gerekirse çocuklarımızın gözünden çiçekleri ve doğayı görmek oldukça renkli ve heyecan verici olacaktır. İlimiz bitki florasının zenginliği ve eşsiz doğasıyla çocuklarımıza oldukça fazla seçenek sunacaktır" dedi.
05-07 Ekim 2015'te jüri değerlendirmesi yapılacak olup, 9 Ekim 2015'te İl birincileri resmi web sitesinde ve basında duyurulacaktır.

Yarışma Başvuru Formu ve Yarışma Uygulama Esasları için TIKLAYINIZ

YAZARLAR

Tamamı