25.04.2024 03:43:27
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Öğrenciler Ankara'yı Geziyor!

Başkenti gezen Bolulu öğrenciler, başta Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Ulus'ta bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi (Eski Meclis) olmak üzere birçok tarihi ve kültürel mekânı rehber eşliğinde gezerek, Türk tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor. Ayrıca Hacı Bayram Veli Camii ve Türbesi ile Tacettin Dergâhını da ziyaret etme şansı elde ediyorlar

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM06 Ekim  2016 Perşembe - 16:30
Bolu Belediyesi’nden ortaokul ve lise öğrencilerine gezi müjdesi!
Bolu Belediyesi, "Kültür gezileri" kapsamında şehir merkezindeki tüm ortaokul ve lise dengi okullarda okuyan öğrencileri 45’erli gruplar halinde Ankara’ya götürüyor. Başkenti gezen öğrenciler, başta Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Ulus’ta bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi (Eski Meclis) olmak üzere birçok tarihi ve kültürel mekânı rehber eşliğinde gezerek, Türk tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor.
Bolu kent merkezindeki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik başlayan kültür gezileri kapsamında Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hafta içi her gün Ankara’ya günübirlik sefer düzenleniyor.

3 Ekimde başlayan geziler kapsamında, 45’er kişiden oluşan öğrenci kafileleri, rehber öğretmenlerinin nezaretinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Ulus’ta bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi (Eski Meclis) gibi tarihi ve kültürel noktaları gezerek, görevlilerden bilgiler alıyor.
Gezilerde Türk Milli karakterini, tarihini ve kültürünü yansıtan, Cumhuriyet döneminde müze olarak planlanıp yapılan ilk devlet müzesi olan Etnografya Müzesi’ni görme fırsatı da yakalayan öğrenciler, ayrıca Hacı Bayram Veli Camii ve Türbesi ile Tacettin Dergâhını da ziyaret etme şansı elde ediyorlar.


 

YAZARLAR

Tamamı