26.04.2024 01:02:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Öğrencilere Ödül Töreni

“17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali” yarışmasında ilimizi temsil ederek, toplamda 13 madalya ve 1 merit ile dönen Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Uluslararası Mutfak Günleri Ödül Töreni” yapıldı. Öğrenciler 1 altın, 8 gümüş, 4 bronz madalya ve 1 merit kazanarak, yarışmaya damga vurdular.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR04 Ocak  2020 Cumartesi - 17:08
Madalyalarla Bolu’ya Dönen Öğrencilere Ödül Töreni
25-28 Aralık 2019 tarihleri arasında, 30 ülkeden 2800 yarışmacının katıldığı “17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festival ve Yarışmasında” ilimizi temsil eden İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin, 1 altın, 8 gümüş, 4 bronz madalya ve 1 merit kazanarak, yarışmaya damga vuran öğrencileri için 03 Ocak 2020 Cuma günü saat 11,30’da okulda “17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Ödül Töreni” programı düzenlendi..
Öğretmen Nermin Maden’in sunumunu yaptığı programa, Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Yeşil, Bolu İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Fazıl Karaduman, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Şadi Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Aran, Recep Nuri Kaçmaz, Yücel Taşdemir, Memursen İl Başkanı Ahmet koçak, Okul müdürleri, kurum şube müdürleri, öğretmenler, okulun şefleri ve öğrencileri katıldı..

Program, yarışmada dereceye girerek, okula madalyalar getirilmesini sağlayan öğrencilerin yaptıkları, birbirinden eşsiz yemeklerin olduğu tabakların, okulun fuaye bölümündeki sergisiyle başladı. Ardından konferans salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla program devam etti. Konuşmaların ve slayt gösterisinin ardından okula altın, gümüş, bronz madalyalar ve merit kazandıran öğrencilere madalyaları, teşekkür belgeleri protokol tarafından takdim edildi.
“Birincilikleri İlimize Getiriyoruz ve Bundan Sonra da Getirmeye Devam Edeceğiz.”
Programda ilk konuşmayı yapan İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural; “Bolu’nun kimliğini oluşturan aşçılık meselesinde bütün belediyemizin, valiliğimizin, turizm müdürlüğümüzün, eğitim kurumlarımızın bir araya gelip aynı hissiyatları düşünmeleri, aynı hedefe doğru adım adım ilerlemeleri, çalışmaları ve gayret göstermeleri, bizlere destek vermeleri gerçekten bizleri çok mutlu etti.. Valiliğimizin, belediyemizin, turizm müdürlüğümüzün, okul müdürlüklerimizin, STK’larımızın katılım ve katkılarına çok teşekkür ediyorum. Çok önemsiyorlar bunları, çok değer veriyorlar ve önümüzdeki günlerde de bu katkı ve katılımların, bu önemsemenin devam etmesini istiyorum. Eğitim kurumu olarak 40. yılını tamamladı İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi. Türkiye’de ilk açılan otelciliklerden bir tanesiyiz. Türkiye’de aşçılıkla ilgili aş ile ilgili söz sahibi bir eğitim kurumuyuz. Eğitim kurumunun başarısı ne ile ölçülür? Bu uluslararası başarılarla.. Son üç yıldan beri birincilikleri ilimize getiriyoruz ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. 9.su düzenlendiğinde kıt kanaat imkânlarla katıldığımızı ve rahmetli Bolca Hindi sahibi Şerafettin Erbayram’ın bizi desteklediğini, burada törende bizimle beraber olduğunu daha dün gibi anımsıyorum. Şerafettin Erbayram Beyefendiyi de saygıyla, hürmetle, rahmetle, nimetle ve şükranla anıyorum. İnsanların bir gün kaybolup gideceğini, her nefsin bunu tadacağını biliyoruz. Kalıcı olan ve baki olan eserlerdir. İzzet Baysal gibi Şerafettin Erbayram gibi hayırsever insanların bizlere bırakmış olduğu tüm mirasları ve bu eserleri geleceğe emin adımlarla, görevle, sevgiyle, umutla, bilgiyle ve bilimle taşımayı burada bir görev hissediyoruz.”diye ifade etti.
“Buralarda Bu Dereceleri Almanız, Bolu’yu Yönetenler Olarak Bizim Göğsümüzü Kabartıyor.”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuşmasında; “Biraz önce ödül alan yemekleri gördük. Gerçekten Sayın Valimde ben de sizlerle gurur duyduk. Uluslar arası bir yarışma ve çok katılımcısı olan bir yarışma. Böyle yarışmalarda derece alabilmek çok kolay değil. Gerçekten çok ciddi bir yarışma, çok ciddi takımlar yarışıyor ve sayı da çok fazla. Buralarda bu dereceleri almanız, Bolu’yu yönetenler olarak bizim göğsümüzü kabartıyor, bunu bilesiniz. Gastronomi konusu zaten ülkenin en önemli konularından bir tanesi, herkes bu gastronomiden bir pay kapabilmek için büyük mücadele içerisinde. Bizde aşçılarıyla meşhur Bolu’muzu gastronomi konusunda da mesafe alabilmesi için ilin yöneticileri olarak ciddi şekilde düşünüyoruz. Planlama, programlama yapmaya çalışıyoruz. Bizim en çok cevap vermekte zorlandığımız Bolu’ya gelen yerli ve yabancı turistler konusunda ‘Sizin aşçılarınız çok meşhur, nerede ne yiyebiliriz?’ Böyle bir sıkıntımız var. Dünyanın en yetenekli aşçıları bu topraklardan çıkıyor ama buraya gelen turist çoğu zaman yiyecek bir şey bulamıyor. İşte bu açığımızı da hep birlikte gidermemiz gerekiyor.”diye belirtti.
“Bolu’yu Temsil Görevini Önümüzdeki Yıllarda Sizler Devralacaksınız.”
Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan Konuşmasında; “Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda okulumuz öğrencileri ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festivalinden’ çok sayıda madalyayla dönerek bizleri gururlandırdılar, onurlandırdılar. Bizlere bu gururu yaşatan değerli öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Onları bu yarışmalara hazırlayan, aynı şekilde hayata hazırlayan değerli öğretmenlerimize, okul müdürümüze, müdür yardımcılarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bolu hepimizin malumu, eşsiz doğal güzellikleri, termal kaynakları, tarihi ve kültürüyle ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisi.. Coğrafi konumumuz bize çok önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye’nin en büyük iki şehrinin ortasında bulunuyoruz. Yine aynı şekilde 30 milyona yakın insanımızın yaşadığı şehirlere 2-3 saatlik bir mesafede bulunuyoruz. Bu nitelikleriyle Bolu her yıl 2 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlıyor ve bu sayı her geçen gün artarak devam ediyor. Bolu ekonomisinde, turizm sektörünün çok önemli bir yeri olan sektörlerden bir tanesi ve şunu gururla ifade ediyoruz ki buna destek veren yönetici kadrosunda bu okul mezunları görev yapıyor. Dışarıda Bolu deyince ilk akla gelen aşçılık. Bolulu aşçılarımız geçmişten günümüze çalışkanlıklarıyla, dürüstlükleriyle, verimlilikleriyle öne çıkarak Osmanlı’dan bugüne kadar çok önemli yerlerde görev yapmışlardır. Bugünde aynı şekilde başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere çok önemli devlet kurumlarının mutfağında, önemli yıldızlı otellerin mutfağında, isim yapmış restoranların mutfağında ağabeyleriniz görev yapıyor ve Bolu’yu en iyi şekilde ülkemizde temsil ediyorlar. Bu Bolu’yu temsil görevini önümüzdeki yıllarda sizler devralacaksınız. Onların bıraktığı bu mirası en iyi şekilde yürüteceğinize yürekten inanıyoruz. Bu inancımızın da en önemli nedeni, bugün burada sizin bu görevi yapmanıza sebep olan okul görevi, bu konuda kendinizi yeterince ispat ettiğinizi düşünüyorum. Ben Bolu’ya, Bolu Valiliğimize, Bolu Halkına böyle bir gururu yaşattığınızdan dolayı tekrar sizleri tebrik ediyorum. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimizin ailelerine de tekrar teşekkür ediyorum.”diye ifade etti.
Dereceye Girerek Madalya Alan Öğrenciler
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan, Dünya Aşçılar Birliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyinin gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlayarak, dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşen Türk mutfağı ve Dünya mutfağının entegrasyonda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a getirmiştir. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla üç yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağlamaktadır. 70 üzeri kategoride 30’dan fazla ülkenin 2800 kişinin yarıştığı yarışmalarda, İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 13 öğrenci ile Bolu’yu ve okulu temsilen katılmış, 13 öğrenci kendi branşlarında dereceye girerek 13 madalya ve 1 merit almış olup bu öğrenciler:
“Yılın En İyi Lisesi” ekip kategorisinde” 1 altın madalya alan öğrenciler; Atakan Yılmaz, Abdurrahim İsen, Tayfun Tolga Bilgi’ye madalya ve ödüllerini Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan takdim etti.
“Modern Türk Mutfağı”, “Restoran Tatlı Tabağı Yarışması”, “Restoran Ana Yemek Yarışması” “Makarna Yarışması” kategorilerinde gümüş madalya alan öğrenciler; Furkan Kuran, Ayberk Akçakavak, Kerimcan Sarıgüzel, Abdurrahim İsen, Atakan Yılmaz, Yağmur Azizoğlu, Semih Sarı, Kerem Ali Bıyık, Tayfun Tolga Bilgi’ye madalya ve ödüllerini Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan takdim etti.
“Restoran Tatlı Tabağı Yarışması”, “Ana Yemek Yarışması” kategorisinde bronz madalya ve 1 merit alan öğrenciler; Furkan Kuran, Elif Ayhan, Buse Nur Şen, Yıldıray Efe, Tayfun Tolga Bilgi’ye madalya ve ödüllerini Bolu İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Fazıl Karaduman takdim etti.
Haber: Fatma Marmara


YAZARLAR

Tamamı