28.03.2024 12:09:55
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Öğretmenlere Yönetmelik Taslağı

Öğretmenler 8 yıldan Fazla Aynı Okulda Görev Yapamayacak! Milli Eğitim Bakanlığı: Öğretmenlerin Atama ve Yer Yönetmelik taslağını yayımladı. Yayımlanan yeni taslağın dikkat çeken 35. bölümünde "öğretmenlerin aynı yerde 8 yıldan fazla görev yapamayacaklarına" dair madde yer alıyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM04 Nisan  2018 Çarşamba - 00:59
Öğretmenler 8 yıldan Fazla Aynı Okulda Görev Yapamayacak.!
Milli Eğitim Bakanlığı: Öğretmenlerin Atama ve Yer Yönetmelik taslağını yayımladı. Yayımlanan yeni taslağın dikkat çeken 35. bölümünde "öğretmenlerin aynı yerde 8 yıldan fazla görev yapamayacaklarına" dair madde yer alıyor.
MADDE 35  1- Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl görev yapabilir. Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine bu sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde aynı ilde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına resen yapılır.
2- Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıllık görev süresini ders yılının dışında tamamlayan öğretmenlerin atamaları, sekiz yıllık görev süresini doldurdukları tarihi takip eden ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.
3- Kadrolarının bulunduğu il içindeki eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro açığı bulunmayan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı kapsamdaki bir sonraki atama dönemine kadar ertelenir.
4- Sekiz yıllık görev süresinin hesabına; aynı eğitim kurumunda ikinci görev kapsamında yönetici olarak geçen görev süreleri hariç olmak üzere, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, vekalet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri de dâhil edilir.
5- Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı sekiz yıllık görev süresinin hesabında dikkate alınır.
6- Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan eğitim kurumlarında görev yapanlar hariç olmak üzere, alanı sınıf öğretmeni olan öğretmenlerden ara sınıflarda görev yapmakta iken aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini dolduranların başka eğitim kurumuna atamaları, aynı öğrencilerle devam etmeleri şartıyla 4’üncü sınıfı okuttukları ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.
7- Bu maddeye göre yapılacak atamalarda, öğretmenlere en fazla 25 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilir. (8) Duyuruda; alanlar itibarıyla boş öğretmen kadroları, bu madde kapsamında ataması yapılacaklardan boşalacak muhtemel öğretmen kadroları, başvurunun yapılma şekli, başvuru yeri ve süresi ile diğer hususlara yer verilir.
YEDİNCİ BÖLÜM Mazerete Bağlı Yer Değiştirmeler Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme.
MADDE 36  (2) Aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenler, evlilik cüzdanı ile eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalıştığına veya atanmayı talep ettiği yerde eşinin kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak halen çalıştığına ya da birinci fıkranın (e) bendinde sayılan görevlerde bulunduğuna ilişkin belgeyi ibraz etmekle yükümlüdür.
Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağına Görüş Bildirmek için http://www.meb.gov.tr/katilimmodulu/giris.php adresinden MEBBİS şifreniz ile giriş yapıp görüşünüzü bildirebilirsiniz.
Alıntı: ogretmenlerhaber.com




YAZARLAR

Tamamı