16.04.2024 13:17:32
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Panayırın ismi, festival olacak!

Geleneksel olarak düzenlenen Dörtdivan Panayırlarının adı değişiyor. 3 Gün sürecek etkinliklerle festival tadında geçecek olan Dörtdivan Panayırlarının adı bu yıldan sonra Köroğlu Kaz Festivali olacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN25 Ağustos  2016 Perşembe - 00:49
Panayırın İsmi Değişecek Festival Olacak.
Dörtdivan da geleneksel hale gelip, asırlardır süren Dörtdivan Panayırlarının ilki 26 Ağustos Cuma günü, ikincisi ise 16 Eylül Cuma günü yapılacak. Başkan Uzunoğlu, panayıra tüm hemşerilerini davet ederken şu açıklamaları yaptı;
“Dörtdivan, Yeniçağa ve Gerede olarak dönüşümlü yaptığımız geleneksel panayırımızın ilki bizde başlıyor. Panayırlarımız oldukça güzel geçer. Kaz etimiz yoğun bir şekilde talep görür. Kurban Bayramına yakın olduğu için halkımız kurban keseceği hayvanları panayırlardan alır. Köylülerimiz tarhana ve keş satışı yapar. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını temin eder.

Bu yıl panayırlarımızı Köroğlu Kaz Festivali adı altında yapmak için çalışma başlatmıştım fakat 15 Temmuz’da yaşanan olaylardan sonra hepsini iptal ettik. Doğrusuda iptal etmekti. Önümüzdeki yıllarda Dörtdivan Panayırı adı altında değil de Köroğlu Kaz Festivali adı altında 3 gün bu etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Dörtdivanlıların, İstanbul, Bolu ve Ankara’da yaşayan hemşerilerimizin gelip alışverişlerini yapacağı, eğlenebilecekleri ve streslerini atabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Bu yıl iptal etmek zorunda kaldık ama sonraki yıllarda bu festivalin nasıl olacağını hep beraber göreceğiz.”
Memleketim Bolu Elif SARIHAN




YAZARLAR

Tamamı