25.04.2024 17:56:28
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Parklar Açık Hava Müzesi Oluyor..

Bolu ili Dörtdivan ilçesinde Parklar canlanıyor. Dörtdivan Belediyesi Parkları yeşillendirmenin yanı sıra Köroğlu Parkı ve 15 Temmuz Şehitler Parkı arasına eski tarım ve ev aletleriyle canlandırarak, geçmişten günümüze Açık hava müzesine dönüştürüyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN11 Ağustos  2017 Cuma - 12:04
DÖRTDİVAN DA PARKLAR AÇIK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞÜYOR
Bolu Dörtdivan Belediyesi Köy ve Mahallelerden, evlerindeki 70-80 yıl önce kullanılan atıl durumdaki tarım aletleri, ev ve iş eşyalarını getirerek, Açık Hava Müzesi için toplamıştı. Dörtdivan’ın tarihi, kültürü ve geleneklerinin yeni nesillere aktarılmasında Belediye Hizmet binası yanına koydukları tarım aletleri geçmişten geleceğe bir tarih yansıtacak.

Dörtdivan’ın Tarihi, Kültürü Yeni Nesillere Aktarılıyor
Dörtdivan Belediyesi tarafından Dörtdivan Kaymakamlığı arkasında bulunan parka konan öküz arabası, Düğen, Saman taşıma sepeti, Yemlik, şimdiden çocukların ilgi odağı oldu.
Parkta incelemelerde bulunan Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu “Yapacağımız Köroğlu Müzesinin katkısının çok büyük olacağına inanıyorum. Çocuklarımızdan bazıları bu tarım aletlerini görmemişler. İlgiyle bakıyorlar. Geçmişte Atalarımızın, Dedelerimizin, Ninelerimizin, Baba ve Annelerimizin kullandığı Tarım ve ev aletleri ile zenginleştireceğiz. Çıkrığı, El değirmenini, Yabayı, Dirgeni, Boyunduruğu, Öğrendeyi, Tırpanı, Tırmığı Orağı, vb. aletleri sergileyeceğiz. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı eski aletleri nostaljik kıldı. Çocuklarımızdan ve Dörtdivanlılardan isteğimiz ise parklara konulan bu alet ve edevata sahip çıkmalarıdır. Arzumuz uzun yıllar Dörtdivan’ın birer simgesi olarak parklarda kalarak, yeni nesillere aktarılmalıdır.” dedi.





YAZARLAR

Tamamı