29.03.2024 04:47:11
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Şair Servet Yüksel Vefat Etti

Bolu ili Dörtdivan ilçesi Adakınık Çitler Mahallesi sakinlerinden Şair-Yazar Edebiyatçı Servet Yüksel vefat etti. Yarın Öğle Namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Adakınık Çitler Mahallesi mezarlığına defnedilecek. Allah Rahmet eylesin.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN05 Eylül  2021 Pazar - 15:32
DÖRTDİVAN VE EDEBİYAT DÜNYASI BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ
Bolu ili Dörtdivan ilçesi Adakınık Çitler Mahallesinden (nesimigilin) Merhum Hasan Yüksel’in oğlu, Ahmet Yüksel’in abisi, Şair - Yazar Edebiyatçı Servet Yüksel hakkın rahmetine kavuştu.
Merhumun cenazesi, yarın (06.09.2021 Pazartesi) Adakınık Çitler Mahallesinde Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra, Adakınık Çitler Mahallesi mezarlığına defnedilecek.
www.dortdivandunyasi.com haber sitemizde de gönüllü olarak, yazı ve şiirlerinin yayınlanmasını sağlayan Dörtdivanlı Şair-Yazar Servet Yüksel. Almanya'dan Dörtdivan’a izine gelmişti. Hemşehrimiz Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde Covid 19 illetine karşı yoğun bakımda (entübe) bir nefes alabilmek için mücadele veriyordu. Mücadeleyi kaybetti.


Merhum Şair-Yazar Servet YÜKSEL Kimdi ?

19.10.1966'da (Nüfusta 01.05.1968 kayıtlı) Bolu Dörtdivan-Adakınık köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladı. Orta 2'den ayrılıp Almanya'ya gitti. Makine tamiri üzerine meslek eğitimi gördü. A.Ü. İşletme Fakültesinden mezun oldu. Hâlen özel sektörde çalışmaktadır.
Şiir ve yazıları Türkiye, Tercüman gazeteleri, Altınoluk, Eğitim Bilim, Orkun, Taşra Edebiyat, Rayiha, Güneysu, Kardelen, Size, Wird Dergisi, Gülpınar, Zafer, Gurbette Bayrak, Ana, Şiir Defteri, Diyanet Çocuk, Türkiye Çocuk ve Yeşilay gibi dergilerde yayımlandı. Almanya'da yayınlanan Türk gazete ve dergilerin temsilciliğini-muhabirliğini yaptı İLESAM üyesidir.
Bu ana kadar "Kışlardan Bahara" (1988) "Karanfil Düşleri" (1993) "Aynalardan Bakan Sen misin?" (1997) adlı kitapları yayımlandı. Şiir yarışmalarında bir çok çeşitli ödüller aldı. Birçok şiiri bestelenip kasete okundu. Evli ve üç çocuk babası.
Aldığı Ödüller
-Türkiye Milli Kültür Vakfı'nın 1994 yılında açtığı Şehitlerimiz konulu şiir yarışmasında birincilik.
-Edebiyat Güncesi Dergisi'nin 1996 yılı içerisinde şiir yarışmasında Üçüncülük
-Türk Edebiyat Dergisi'nin 1988'de İstanbul konulu şiir yarışmasında mansiyon
-Trabzon Belediyesi'nin açtığı Natı-Şerif yarışmasında ikincilik
-Gurbette Bayrak Dergisi'nin 1987 de düzenlediği şiir yarışmasında mansiyon
-1.Akabe Şiir yarışmasında Jüri Özel Ödülü

Dörtdivanımızın Değerli Şaiiri, Edebiyat Dünyasının büyük kaybı Merhuma Allah (cc)’dan Rahmet, Ailesine, Yakınlarına, Eş - Dost ve Akrabalarına, Sevenlerine ve Başsağlığı ile Sabırlar dileriz.
Dörtdivan Dünyası




YAZARLAR

Tamamı