28.03.2024 19:12:44
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Sessiz Güreşçilerin Zaferi!

Ankara Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı'ndan Bayram Aksu, 85 kilo serbest klasmanda dünya şampiyonluğuna ulaştı. Altındağlı güreşçilerin asla bir engelli olmadığını dile getiren Başkan Tiryaki: “İran'dan gelen başarı bu durumun en önemli göstergesidir” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR29 Mayıs  2016 Pazar - 18:27
Altındağlı Güreşçiler Dünyayı Yere Serdi.
Ankara Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, İran’da düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası’nda zirvede yer alan "Altındağ’ın sessiz şampiyonları" göğsümüzü bir kez daha kabarttı.
Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı’ndan Bayram Aksu, 85 kilo serbest klasmanda dünya şampiyonluğuna ulaştı. Ay yıldızlı formayı 8 sporcuyla temsil eden Altındağ Belediyespor Kulübü, bu kategoride milli takıma en fazla sporcu gönderen kulüp oldu.
Dünya şampiyonu güreşçiler
İran’da düzenlenen turnuvada minderin tozunu attıran Altındağlı güreşçiler, gösterdikleri başarılı performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Sessiz şampiyonlardan Bayram Aksu, rakiplerini bir bir dize getirerek hem 85 kilo serbestte dünya şampiyonu hem grekoromende dünya 3.sü oldu. Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı’nın başarıları bununla bitmedi. 76 kilo grekoromende dünya 2.si olan Bayram Aksal’ı 54 kilo grekoromende dünya 2.si olan Hakan Sakat takip etti. Seyfullah Sağlam ise 50 kiloda mücadele ederek serbest ve grekoromen klasmanda dünya 3.lüğünü Altındağ’a getirdi.

Sessiz güreşçilerin zaferi
Altındağlı sporcular, kürsünün bütün basamaklarını adeta zapt etti. Kürsüye çıkarak marşımızı çaldıran bir başka başarılı sporcu ise Eren Onur Bolat oldu. Bolat, çıkardığı başarılı maçlar sonucunda 100 kilo serbestte ve grekoromende dünya 2.liği elde etti. Rakiplerine korku salan Altındağlı sessiz şampiyonlardan Celal Koçak da 66 kilo grekoromende dünya 2.si olarak gümüş madalya almaya hak kazandı. İşitme engelli güreşçiler arasında son gurur kaynağımız Kadir Mert Türkmen oldu. Kadir Mert, 48 kilo serbestte dünya 3.lüğü ile bayrağımızı bir kez daha göklere taşıdı. Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı antrenörlerinden İlhan Çıtak da öğrencilerine eşlik ederek 97 kilo serbest ve grekoromende adını dünya şampiyonluğuna yazdırdı.

“Tarihi bir başarı”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sporcularından övgüyle bahsetti. Türkiye’ye gelen dünya şampiyonluğunun tarihi bir başarı olarak kayıtlara geçtiğini söyleyen Başkan Tiryaki, bu çocuklarla gurur duyduğunu belirtti. Altındağlı güreşçilerin asla bir engelli olmadığını dile getiren Başkan Tiryaki: “İran’dan gelen başarı bu durumun en önemli göstergesidir” dedi. Başkan Tiryaki, daha önce Ermenistan’da bir dünya şampiyonluğu daha elde ettiklerini hatırlattı ve başarıların kalıcı olması gerektiğini vurguladı. Altındağ Belediyesi olarak bu çocuklara her zaman destek vereceklerini sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki, Altındağ’a nice kupalar getirmek istedikleri aktardı.



 

YAZARLAR

Tamamı