18.04.2024 14:05:53
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tablet Bilgisayarlar Dağıtılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında düzenlenen törenle 50 adet temsili tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftadan itibaren ise Bolu'da da 9'ncu sınıf öğrencilerine toplam 1171 tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT25 Mayıs  2015 Pazartesi - 14:20
TABLET BİLGİSAYAR DAĞITIMI YAPILDI
Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında düzenlenen törenle Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi 9'ncı sınıf öğrencilerine 50 adet temsili tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftadan itibaren ise Bolu'da da 9'ncu sınıf öğrencilerine toplam 1171 tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. Saygı Duruyu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tablet bilgisayar dağıtım töreni başladı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Daire Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
src=
Dağıtım töreninde ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu konuşmasında, Fatih Projesi ve proje kapsamında Bolu'da yapılan çalışmalar bilgiler verdi.
“Her toplumun en arzu ettiği şey iyi yetişmiş insandır”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, en onur ve en gurur duyduğu bir çalışmayla beraber olduklarını dile getirerek, "Bu proje en gelişmiş ülkelerde bile ya yok ya da tam oturmamış durumda. Her toplumun en arzu ettiği şey iyi yetişmiş insandır. Ülkemizin gelecek umudu genç ve dinamik bir nüfustur. Onun için devletimiz sizler için böyle bir seferberliği başlatmış" dedi.
src=
"Geleceğin Türkiye'si Sizlerin Omuzlarında Yükselecek"

Fatih Projesine ve bu kapsamda bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmanın dünyadaki gelişmeleri takip etmenin önemine değinen Bolu Valisi Aydın Baruş, "Geleceğin büyük Türkiye'sinde sizlerin çok önemli rolleri olacak. Türkiye özellikle son 15-20 yıldır eğitime verdiği önemle ve sizlere verdiği önemle artık bilgi toplumu çağını yakalamış durumda. Bizler Türkiye olarak son yıllarda tarım toplumu, sanayi toplumu, bilgi toplumu çağını beraber yaşıyoruz ama özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlatmış olduğu Fatih Projesi, gençlerimizin bilgiye çok hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlama ve dünyadaki gelişmeleri takip etme, ders programlarına dijital ortamda çok hızlı bir şekilde ulaşma bakımından son drece hızlı mesafe almamızı sağladı. İşte bu başlatılan proje kapsamında Türkiye'de tam 11 milyon öğrencimize bu tabletler ulaşacak ve bu tabletleri siz bilgiye ulaşmada çok önemli bir kaynak olarak kullanacaksınız. Ama bu demek değil ki sizler kitap sevgisinden ayrı kalın, kitap kokusundan ayrı kalın. Kitap kokusu farklıdır. 2 saat tabletlerinizle vakit geçirirseniz en azından 1 saat de kitaplarınızla vakit geçirin. Çünkü o kokuyu almadığınız takdirde sanal dünya insanı bazen öyle meşgul ediyor ki hayatın gerçek kokusunu unutabiliyorsunuz, doğanın gerçek kokusunu unutabiliyorsunuz. O yüzden sizlere tavsiyemiz tabletlerinizi sağlıkla güzel günlerde kullanın, bilgiye kolayca uğraşın ama sporu, müziği ve kitap okumayı kesinlikle ihmal etmeyin. Geleceğin Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecek. Kendinize güvenin. Büyük Türkiye'de yaşamanın ne kadar onur verici bir duygu olduğunu, kalplerinizde hissedin. Çünkü artık Türkiye, bölgesinde ve dünyada örnek gösterilen bir ülke. Bu örnek ülke dünyaya mutluluk götürecek, halk adalet götürecek. Bu ülkenin fertleri olarak sizler de bizlerin umut bağladığı kimselersiniz. Sizlerin bu çabalarında, bu çalışmalarınızda her zaman destek olan büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Sizlerin gelecekte çok daha donanımlı olacağınıza, bilgi toplumunu yakalayıp Avrupa medeniyetinin ulaştığı seviyeleri çok daha hızlı bir şekilde aşacağımıza inanıyoruz. Sizlere güveniyoruz" ifadelerine yer verdi.
src=
Konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve tablet bilgisayar dağıtım törenine katılan protokol üyeleri tarafından Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi 9'ncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlarının dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftadan itibaren ise Bolu'da da 9'ncu sınıf öğrencilerine toplam 1171 tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak.
src=

YAZARLAR

Tamamı