19.04.2024 02:34:22
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tabletsiz Öğrenci Kalmayacak

Ekonomik imkansızlıklar sebebi ile uzaktan eğitime katılamayan öğrencilerin uzaktan eğitime dahil olmaları için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen tabletler ile Bolu Valiliği'nin öncülüğünde 'Devlet millet el ele eğitime destek' kampanyası kapsamında alınan tabletlerin temsili teslim töreni gerçekleşti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM29 Aralık  2020 Salı - 18:32
UZAKTAN EĞİTİME 1704 ADET TABLET DESTEĞİ
Bolu Valiliği tarafından ekonomik sıkıntılar çektikleri için uzaktan eğitime katılamayan öğrencilere uzaktan eğitime dahil olabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen tabletlerin temsili teslim tören gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Ümit, “1704 öğrencimizin ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçtik. ‘Devlet Millet El Ele' platformu oluşturduk. Büyük oranda da halletmiş bulunduk” ifadelerini kullandı.
“Devlet Millet El Ele Eğitime Destek Platformu Oluşturduk”
Ekonomik imkansızlıklar sebebi ile uzaktan eğitime katılamayan öğrencilerin uzaktan eğitime dahil olmaları için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen tabletler ile Bolu Valiliği'nin öncülüğünde ‘Devlet millet el ele eğitime destek' kampanyası kapsamında alınan tabletlerin temsili teslim töreni gerçekleşti. Valilik binasında yapılan temsili törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıca, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş de katıldı. Yapılan temsili teslim töreninde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “2020 yılı mart ayından itibaren ülkemizde görülmeye başlanan Koronavirüs salgını Türkiye'yi de etkiledi. Virüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirler alındı ve bunun uzantısı olarak hayatımızda birtakım değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Aynı zamanda çalışmalarımızda değişikler ve ertelemeler yapmak zorunda kaldık. 13 Kasımdan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz uzaktan eğitime geçiş yaptılar. Uzaktan eğitime geçtiklerinden itibaren sistemin getirdikleri sıkıntılar oldu” diye konuştu.
“1704 Öğrencimizin İhtiyaçlarının Karşılanması İçin Harekete Geçtik”
Uzaktan eğitime katılmayan öğrencilerin tablet ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlattıklarını ve bu çalışmalar neticesinde tablet ihtiyaçlarının giderildiğini söyleyen Ahmet Ümit, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış oldukları çalışmalardan itibaren uzaktan eğitime geçildiği 2550 öğrencimizin uzaktan eğitime katılamadığı tespit edildi. Bunun üzerine bu öğrencilerimizin kimler olduğu araştırıldı ve bulundu. Bu 2550 öğrencimizden 480 tanesini yaptığımız incelemeler ile birlikte kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tespit edildi. Geriye kalan 340 öğrencimizin de Bolu Belediyesi'nden destek aldığı tespit edildi. Bunun dışında kalan 1704 öğrencimizin ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçtik. ‘Devlet Millet El Ele' platformu oluşturduk. Büyük oranda da halletmiş bulunduk. Ben bu kampanyaya destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Ümit, Kampanyaya Destek Verenlere Teşekkür Etti
Kampanyaya destek veren kurumları da sıralayan Vali Ümit, hangi kurumlardan kaç tane tablet temin edildiğini de açıkladı. Vali Ümit, “Bu tabletlerin 640 tanesi Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, 300 tanesi Bolu Valiliği tarafından, 40 tanesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 30 tanesi Dörtdivan Kaymakamlığımız tarafından, 100 tanesi İzzet Baysal Vakfı tarafından, 100 tanesi TSO tarafından, 100 tanesi Gerede TSO tarafından, 90 tanesi Ortanca Sanayi Bölgesi tarafından, 25 tanesi AK Piliç tarafından, 25 tanesi de Dörtdivan Köroğlu Kalkınma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edildi” dedi.
“Hala 254 Tane de Tablete İhtiyacımız Var”
Ülke genelinde yoğun tablet talebi olduğu için tablet temin etmekte zorlandıklarının altını çizen Vali Ümit, 254 tane daha tablete ihtiyaçları olduğunu söyledi. Vali Ümit, “Bütün ülke genelinde yoğun bir şekilde tablet talebi olduğu için temin noktasında biraz yavaşlamalar oluyor. Büyük oranda çalışmalarımız devam ediyor. Hala 254 tane de tablete ihtiyacımız var. İhtiyacımız doğrultusunda gerekli bağlantılar kuruldu. Bu vesile ile bu kampanyaya katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanya neticesinde inşallah bütün öğrencilerimiz eğitimlerine devam edecekler. Öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bir an önce yüz yüze eğitime geçebilecek duruma geliriz” ifadelerini kullandı. (boluekspres.com)

 

YAZARLAR

Tamamı