28.03.2024 18:16:41
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tarihi Bolu Adası Projesi

Bolu'nun eskiden var olan ancak çeşitli nedenlerle günümüze kadar ulaşmayan simge tarihi yapılarının ve şehrin geleneksel mimarisinin canlandırılması amacıyla 2 yıllık titiz bir çalışmanın ardından projelendirilen “Tarihi Bolu Adası”nın sunumu pazar günü Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisinde gerçekleşti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL22 Ekim  2018 Pazartesi - 20:18
BOLU DA “TARİHİ BOLU ADASI” PROJESİ SUNUMU GERÇEKLEŞTİ
Bolu’nun tarihine ışık tutacak ve turizm potansiyelini daha da arttıracak “Tarihi Bolu Adası” projesinin sunumu gerçekleşti.
Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu’nun, kent merkezinin de turizm cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için hafta sonu önemli bir toplantı yapıldı.
Bolu’nun eskiden var olan ancak çeşitli nedenlerle günümüze kadar ulaşmayan simge tarihi yapılarının ve şehrin geleneksel mimarisinin canlandırılması amacıyla 2 yıllık titiz bir çalışmanın ardından projelendirilen “Tarihi Bolu Adası”nın sunumu pazar günü Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisinde gerçekleşti.
13 bin 500 m2 alanı kapsayan ve proje kapsamında 22 adet tarihi yapı inşa edilmesi planlanan sosyo kültürel tesis alanı projesiyle ilgili toplantı, önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya; Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Seben Belediye Süleyman Özbağ, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Necmi Arman, işadamı Orhan Uçar, Koleksiyoner Haluk Perk, Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Özen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, belediye meclis üyeleri, kentteki turizm işletmeleri temsilcileri ve ilgili beleye çalışanları katıldı.
Dev proje ile ilgili detayların kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda Bolulu işadamı Orhan Uçar, yaptığı sunumla katılımcılar bilgilendirdi. Uçar’ın projenin detaylarını anlatmasının ardından Ankara tarihi yapılara yönelik yaptığı restorasyonlar ve uyguladığı birbirinden önemli projelerle Avrupa Birliği’nden ödül alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile ünlü Koleksiyoner Haluk Perk de görüşlerini paylaştı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da toplantıda yaptığı konuşmada, Bolu’nun turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacağını belirterek “Bunların tamamı turizme çıkar. Bu amaca yönelik çalıştığımız için de bu adayı turizm açısından değerlendirebilir miyiz diye uğraşıyorduk. Şu an proje üzerindeki çalışmalarımız belediyecilik anlamında bitti. Mülkiyetler tespit edildi. Mülkiyetlerin üzerine uygun şekilde hangi binaların yapılacağı tespit edildi. Bismillah deyip başlayacak duruma geldik. Bu konuda tabi Türkiye’nin şartları kısıtlı olabilir ama Bolu’nun geleceği turizm ise turizm anlamında da faaliyet gösteren dostlarımız da var ve dışarıdan da bazı insanlar bulabileceksek şu an artık bu konuda adım atma zamanı geldi. Tabi hiç kimse olmasa bile biz belediye olarak istimlak etiğimiz yerlerde bazı binalara başlayacağız” dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı