25.04.2024 23:12:36
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tarımdan Kan Desteği

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli Kızılay'a kan bağışı kampanyasına katılarak, kan bağışında bulundular. Konu hakkında İl Müdürü İsmail TAŞ açıklama yaparak, duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışına davet etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK28 Ocak  2017 Cumartesi - 01:16
Bolu Tarımdan KIZILAY’a Kan Desteği
Türkiye genelinde 1300 hastaneye günlük ortalama 7-10 bin ünite kan gönderilmekte olup bu sayı ameliyatların yoğun olduğu Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 11 bin üniteye kadar çıkmaktadır. Kış mevsimlerinde vatandaşlarımızın kan bağışı yapmaya çekinmeleri ve bunun gibi sebeplerden dolayı 40 bin ünite dolaylarında seyreden kan stoğu 20 bin ünitenin altına düşmüştür. Türk KIZILAY'ı Genel Başkanı Dr. Kerem KINIK'ın açıklamalarıyla da kan bağışı seferberliği ilan edilmiştir.

TAŞ "Kan bağışı seferberliğine kurumsal gönüllü olarak katıldık"
Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de bu seferberliğe kurumsal gönüllü olarak katılmıştır. Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İsmail TAŞ; "Gelişmiş ülkelerde bağışçı oranı %5'lerde seyrederken ülkemizde %3.6 civarındadır. Bir ünite kanın yaklaşık üç kişiye umut olduğundan yola çıkarak Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları olarak; insani görevimizi yapmak adına her bir çalışanımız sağlık durumu elverdiği ölçüde gönüllü bağışçı olmuştur. Her birine destekleri için canı gönülden teşekkür ederim. Türk KIZILAY'ı sağ olsun bu isteğimize kan bağışı aracını kurumumuza göndererek destek olmuştur. Dilerim ki duyarlı vatandaşlarımızın bağışlarıyla kan stoğumuz en kısa zamanda arzu edilen seviyelere tekrar ulaşacaktır" dedi.
Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sağlık durumu elverişli olan yaklaşık 39 personeli ile bu kampanyada yer aldı.



 

YAZARLAR

Tamamı