29.03.2024 04:19:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tekke Barajında Sulama Başlayacak

Bolu ilinde en önemli sulama projelerinin başında Bolu Dörtdivan Tekke Barajı Sulaması geldiğini belirterek, iş kapsamında 155 bin 230 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacağı ifade edildi. DSİ, Dörtdivan Tekke Barajı Sulaması ve Seben Taşlıyayla Göleti Sulamasının başlayacağını duyurdu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN26 Mayıs  2020 Salı - 18:20
BOLU TARIMI İÇİN ÇOK SEVİNDİRİCİ HABER
Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Fatih Metin'e bağlı olan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bolu'ya yapılan yatırımlarla dikkat çekiyor. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bolu tarımı için çok önemli olan Dörtdivan Tekke Barajı Sulaması ve Seben Taşlıyayla Göleti Sulamasının başlayacağını duyuruldu.
Genel Müdürlükten Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi;
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.
Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz.
Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda % 35 damla sulamalarda ise % 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir.
Bolu’da toplam 98 bin 40 dekar tarım arazisinin sulanacak
Bu kapsamda Bolu’da 15 Mayıs tarihinde başlayan 2020 yılı sulama sezonunda toplam 98 bin 40 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıklayan DSİ Genel Müdür V. Kaya Yıldız,’ Bolu ilimiz ve ilçelerimizde 2020 yılında toplam 98 bin 40 dekar arazide yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 66.000.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Dörtdivan Tekke Barajı ile 155 bin 230 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak
Yıldız, ’Bolu ilinde en önemli sulama projelerinin başında Bolu Dörtdivan Tekke Barajı Sulaması geldiğini belirterek, iş kapsamında 155 bin 230 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 109.000.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Seben Taşlıyayla Göleti ile de 32 bin 800 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak
Bununla birlikte Bolu ilimizde diğer önemli projede Bolu Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması işidir. İş kapsamında 32 bin 800 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 23.000.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz. ‘dedi.
Haber: bolugazetesi.com.tr

 

YAZARLAR

Tamamı