25.04.2024 16:52:02
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Turizmi Canlandırıyor..

Sabah Yazarlar Kulübü İl Buluşmaları kapsamında bu kez de Başkent Ankara'nın tarihi yüzü Altındağ'daydı. Sabah Gazetesinden Oğuzhan Toracı'nın Günaydın Haberleri Köşesinde kaleme aldığı “Altındağ Ankara Turizmini Canlandırıyor” yazısı..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL01 Kasım  2018 Perşembe - 23:52
Altındağ, Ankara Turizmini Canlandırıyor
Sabah Yazarlar Kulübü İl Buluşmaları kapsamında bu kez de başkent Ankara'nın tarihi yüzü Altındağ'daydık. Bölge; kültür ve sanatta ön plana çıktığı gibi son yıllarda turizm merkezi olmasıyla da dikkat çekiyor. "Ankara'nın en değerli ancak en çok ihmal edilmiş tarihi yüzüne yeni bir gözle baktık ve bugün Ankara için çok önemli turizm merkezleri ortaya çıktı" diyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara'nın kalbi olan Altındağ'ı ayağa kaldırmadan modern bir Ankara'dan söz edilemeyeceğini söyledi.

ANKARA YENİDEN CANLANMIŞ

Ankara'nın en eski yerleşim yeri olan Hamamönü bölgesi, Altındağ Belediyesi'nin 2008 yılında başlattığı restorasyon çalışmaları sonrasında yeniden yaşanılır mekanlar haline getirilmiş. Altındağ Belediyesi, çalışmalarını Hamamarkası bölgesinde sürdürüyormuş. Hamamarkası, Bosna Hersek Kardeşlik Çeşmesi, meydanı, tarihi konakları, restoranları, müzeleri ve kına konağı ile dikkat çekiyor. Bu alana inşa edilen Mevlevihane, nikah ve ikinci kına konağı ile Ankaralı Şairler ve Yazarlar Müzesi de hizmete açılmış.

CEZAEVİNDEN KALANLAR...

1925'te cezaevi olarak inşa edilen, Türk siyasi ve edebi hayatının önemli isimlerinin kaldığı Ulucanlar Cezaevi, koridorlarında artık kültürü, sanatı ve yeni umutları ağırlıyor. Ulucanlar Cezaevi'nin soğuk koğuşlarında Bülent Ecevit'ten Muhsin Yazıcıoğlu'na, Kemal Tahir'den Necip Fazıl Kısakürek'e kadar pek çok tanınmış isim kaldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ulucanlar Cezaevi'ni 2009 yılında restore ederek müze ve kültür sanat merkezine dönüştürmüş. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, yakın tarihe ışık tutan ve her Türk vatandaşının Türkiye'nin geçmişteki karanlık yüzünü tekrar hatırlamak için ziyaret etmesi gereken en değerli müzelerin başında geliyor. Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde idamların yapıldığı darağacı da sergileniyor.

İLK AÇIKHAVA KÖY MÜZESİ

Bin dönüm arazide konumlanan Altınköy Açık Hava Müzesi, Türkiye'nin ilk açık hava köy müzesi. Hem geçmişte bir yolculuğa çıkmak, hem de stresinizden arınıp gün boyu mis gibi köy havası solumak istiyorsanız burayı mutlaka görmenizi öneririm.

KADINLAR ÇOK MUTLU

Bugüne kadar 17 Gençlik Merkezi açan Altındağ Belediyesi, 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde 60 bine ulaşan üye sayısı ile herkesi sosyal hayatta zirveye taşıyor. Altındağ sakini erkekler de faaliyetlerden faydalanmak isteyince başkan bir şart koymuş: "Eşinin sosyal faaliyetlere katılmasına izin veren erkekler de bu imkânlardan yararlanabilir."
OĞUZHAN TORACI
Günaydın Haberleri www.sabah.com.tr





YAZARLAR

Tamamı